Home / / Politiek verwoord: Gemeentebelangen

Politiek verwoord: Gemeentebelangen

Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze editie zijn de Gemeentebelangen Dalfsen aan het woord.

Trots op Dalfsen!
Door de Covid-19 pandemie is het een bijzondere tijd, ook in onze gemeente Dalfsen! Aan het begin van dit jaar was er nog niets bekend betreffende corona die ons nu, ook als gemeente volop in de greep heeft. Zeer heftige en spannende tijden, met een behoorlijke impact op al onze inwoners en met name bij onze ouderen die in verzorgingshuizen wonen en verpleegd worden. We leven mee met hen die in deze periode een naaste verloren hebben. Het is zeer verdrietig om onder de huidige omstandigheden afscheid van een dierbare te moeten nemen.

Een groot compliment en alle lof voor de zorgmedewerkers voor hun grote toewijding en passie voor hun vak. De saamhorigheid is goed voelbaar en zichtbaar in onze naaste omgeving maar de eenzaamheid die optreedt na gelang de tijd verstrijkt bij oudere en zieke mensen is met geen pen te beschrijven. Iedereen wil toch graag, na maanden van isolatie weer een bezoekje van de (klein)kinderen of familie. Verenigingen, stichtingen, kerken, sportscholen e.d. willen graag weer van start. Het is niet gemakkelijk om aan alle voorwaarden te voldoen. Dat geldt ook voor de horeca en andere bedrijven, het vraagt veel om volgens de normen van het RIVM te werken.

En het gaat lukken! In Dalfsen is ruimte, de inwoners passen zich aan en alles komt langzaam weer opgang. De scholen zijn inmiddels weer open en we zijn op de goede weg in het nieuwe normaal. Maar hoe flexibel en welwillend we ook zijn, niet iedereen kan met alle regels uit de voeten of wordt gecompenseerd. We weten dat er landelijke steunmaatregelen zijn, maar voor hen die daar niet voor in aanmerking komen is er lokaal, in Dalfsen, ook aandacht en hulp. Als Gemeentebelangen vinden we daarom dat we, ondanks het tekort op onze jaarrekening extra aandacht moeten schenken aan hen die een “duwtje” in de rug nodig hebben om te kunnen overleven. Belangrijk, om onze Dalfser samenleving betrokken en in de benen houden.

In de Raadsvergadering van 25 mei j.l. is om die reden besloten om een extra incidenteel krediet van 1 miljoen vast te stellen voor dat extra duwtje in de rug voor hen die daarvoor in aanmerking komen. Tot slot leven wij als Gemeentebelangen van harte met u mee, hopen dat onze samenleving gezond en vitaal mag blijven en dat we iedereen binnenkort weer in levende lijve ontmoeten.

Lees ook

Marijn de Vries nieuwe toezichthouder bij RTV Oost

REGIO – De Raad van Toezicht van RTV Oost heeft Marijn de Vries (42j) per …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.