Home / / Parkeerapparatuur centrum Hardenberg weer ingeschakeld

Parkeerapparatuur centrum Hardenberg weer ingeschakeld

HARDENBERG – Nu de coronamaatregelen stap voor stap versoepeld worden, is ook de parkeerapparatuur in het centrum van Hardenberg weer ingeschakeld. Dat heeft het college van B&W besloten.

Eind maart besloot het college van B&W de parkeerapparatuur uit te schakelen en de slagbomen van de parkeervoorzieningen omhoog te zetten. Hiermee kwam het college tegemoet aan de zorgen van inwoners en ondernemers. Veel mensen raakten de parkeerapparatuur liever niet aan om zo besmetting met het coronavirus te voorkomen. Volgens het RIVM is de kans nog steeds klein dat het coronavirus zich verspreidt door het aanraken van oppervlakken. Het coronavirus verspreidt zich volgens het RIVM voornamelijk via druppels door niezen/hoesten en via handen (handen schudden). Daarom blijft de belangrijkste richtlijn om anderhalve meter afstand te houden, geen handen te schudden en de handen goed te wassen met water en zeep.

Nu de coronamaatregelen stap voor stap versoepeld worden, is het weer drukker op straat. De horeca, terrassen, scholen en andere publieke locaties gaan in juni weer open. Er komt stap voor stap meer ruimte. We werken toe naar een zo normaal mogelijke samenleving. Parkeerregulering is onderdeel van die samenleving en zorgt er bovendien voor dat de parkeerplaatsen in het centrum beschikbaar zijn voor de consumenten. Daarom heeft het college van B&W besloten om de parkeerapparatuur op dinsdag 2 juni weer in te schakelen. Dit besluit is in lijn met de versoepeling van de landelijke coronamaatregelen. Mensen die het nog steeds vervelend vinden om de parkeerapparatuur aan te raken, kunnen zelf maatregelen nemen. Bijvoorbeeld door de handen goed te wassen, te desinfecteren met handgel of door handschoenen te dragen. Deze materialen zijn inmiddels ruimschoots beschikbaar.

Lees ook

Een tweede leven voor gevonden voorwerpen

In regio IJssel-Vecht gaan gevonden telefoons na drie maanden naar de Stichting Opkikker REGIO – …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.