Home / / Openluchtbaden in gemeente Dalfsen weer open voor publiek

Openluchtbaden in gemeente Dalfsen weer open voor publiek

DALFSEN – De zwembaden in de gemeente Dalfsen zijn weer open voor publiek. Op woensdag 20 mei mochten openluchtbaden Gerner in Dalfsen en De Meule in Nieuwleusen de eerste bezoekers verwelkomen.

“Het gaat eigenlijk boven verwachting goed”, vertelt Henry Barkel bedrijfsleider van het zwembad in Dalfsen. “We waren al voorbereid en hadden eigenlijk rekening gehouden met een opening op 1 juni”, aldus Barkel. Dat zwembaden al eerder hun deuren mochten openen hadden Barkel en zijn team niet verwacht. In het begin van de coronacrisis werd nog rekening gehouden met een verloren seizoen. “Vooral bij het personeel merkte ik de angst, zelf heb ik altijd een stille hoop gehouden dat we toch open konden.”

De deuren van het zwembad zijn weliswaar weer open, maar toch ziet een zwembadbezoek er anders uit dan voorheen. De kleedkamers en douches blijven gesloten. In het wedstrijdbad zijn speciale banen ingericht voor de snelle en de langzamere zwemmers. Het recreatiebad is enkel toegankelijk voor kinderen tot en met twaalf jaar.

Na de opening op 20 mei wisten steeds meer bezoekers het zwembad te vinden. Toch mist Barkel een deel van het vaste publiek. “We missen de gezinnen met kinderen tot een jaar of vijf, het peuterbadje wordt amper gebruikt.” Het missen van deze doelgroep komt volgens de bedrijfsleider doordat ouders niet bij de kinderen in het water mogen komen. Het recreatiebad is alleen toegankelijk voor kinderen tot twaalf jaar en ook het peuterbad is verboden terrein voor volwassen. Barkel hoopt dat, als de maatregelen verder versoepelen, hij ook die doelgroep weer kan verwelkomen in het zwembad. Ook de oudste doelgroep die normaliter baantjes zwemt, is minder aanwezig dan voorheen. Toch ziet de bedrijfleider dat het aantal mensen dat komt zwemmen langzaamaan wat toeneemt. “Je merkt dat mensen die kriebels weer krijgen.”

Lees ook

Stichting ’t Lemels Arfgoed herdenkt de bevrijding

LEMELE – Op 10 april 1945 werden Lemele, Archem en Dalmsholte bevrijd door een eenheid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.