Home / / Online bijeenkomst over ‘Autisme en Communicatie’

Online bijeenkomst over ‘Autisme en Communicatie’

DALFSEN/OMMEN – Op vrijdag 26 juni organiseert Evenmens informele zorg voor elkaar, een online bijeenkomst over Autisme en Communicatie. Dit Webinar is bedoeld voor ouders van een kind met autisme, mensen met (vermoeden van) autisme, mantelzorgers, professionals en andere belangstellenden. Nynke Zuurmond neemt iedereen mee in haar verhaal. Tussendoor is er de mogelijkheid om via de chatfunctie vragen te stellen.

Nynke Zuurmond is ervaringsdeskundige, ambulant hulpverlener en trainer op gebied van autisme. Zij is moeder van twee kinderen. Haar oudste zoon heeft ASS en ook zijzelf heeft vijf jaar geleden de diagnose autisme gekregen. Jarenlang heeft Nynke diverse vormen van begeleiding gehad en pas na haar diagnose kreeg ze de juiste begeleiding. Met heel hard werken, en veel zelfkennis, werkt ze nu als zelfstandige en is het haar missie om meer bekendheid te geven over autisme en vooral aan autisme bij vrouwen. Haar wereld is sinds haar diagnose ontzettend veranderd. Ze kan nu gelukkig zeggen dat ze haar leven heeft kunnen ombuigen van ‘overleven’ naar ‘echt kunnen leven’ en die ervaringen wil ze graag met jullie delen.

Zoom of terugkijken

Het Webinar begint om 14.00 uur en eindigt om 15.00 uur. Evenmens maakt voor het Webinar gebruik van ZOOM. Na aanmelding ontvangen belangstellenden een deelnemers-ID om mee te kunnen doen via de eigen computer, telefoon of tablet. Evenmens realiseert zich dat niet alle organisaties het gebruik van ZOOM toestaan. Om die reden zorgen zij ervoor dat het Webinar opgenomen wordt, zodat iedereen het desgewenst op de website van de Evenmens terug kan kijken.

Naast de individuele ondersteuning voor mantelzorgers van iemand met autisme, wandelcoaching, het Autisme Belevings Circuit en de lotgenotengroepen, heeft Evenmens ook een doorverwijzende functie. Heeft u zelf de diagnose ASS of zorgt u voor een naaste met autisme en heeft u vragen over de weg in zorgenland? Weet u wat u vanuit de Wmo in uw eigen gemeente kunt verwachten en welke organisaties actief zijn voor de doelgroep mensen met autisme? Ook hierop kunnen ze antwoord geven en desgewenst doorverwijzen. Een aantal mensen zitten tijdens en na afloop van het Webinar klaar om vragen te beantwoorden. Wanneer wenselijk worden de vragen en antwoorden per mail naar u toegestuurd.

Aanmelden

Het online webinar vindt plaats op 26 juni van 14.00 -15.00 uur, via ZOOM. Opgeven kan bij: Evenmens, informele zorg voor elkaar (Herma Spoolder, consulent). Aanmelden is noodzakelijk en kan tot en met 23 juni via: hspoolder@evenmens.nl. Na de aanmelding wordt een mail gestuurd met uitgebreide instructie met een link en/of inlogcode met bijpassend wachtwoord, waarmee op het betreffende tijdstip ingelogd kan worden.

Lees ook

Geen trainerswissel heren 1 en 2 bij ASC’62

DALFSEN – Het contract met Piet de Jong (37) lag al vast tot en met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.