Home / / Nog negentig opleidingsvouchers voor techniek

Nog negentig opleidingsvouchers voor techniek

REGIO – 560 mensen hebben de afgelopen twee jaar gebruik gemaakt van de voucherregeling Overijssels Vakmanschap van de provincie Overijssel en de techniekbranche. Dat meldt de Provincie in een persbericht.

De regeling is bedoeld om personeel in technische beroepen bij te scholen en van werk naar werk te begeleiden, en om zij-instromers of mensen zonder werk klaar te stomen voor een baan in de techniek. Per opleidingstraject is een bedrag beschikbaar tussen de 1.000 en 2.500 euro.

De negentig overgebleven vouchers worden nu ingezet voor mensen die al wel werkzaam zijn in de techniek (en dus niet meer voor de zij-instromers). Door de huidige coronacrisis is er namelijk meer vraag naar scholingstrajecten voor zittend personeel. Gedeputeerde Tijs de Bree: “Er wordt gezocht naar zinvolle tijdbesteding voor werknemers. De vraag naar opleidingen neemt toe. Op die manier helpen we ondernemers en werknemers de crisis door.”

Lees ook

Stichting ’t Lemels Arfgoed herdenkt de bevrijding

LEMELE – Op 10 april 1945 werden Lemele, Archem en Dalmsholte bevrijd door een eenheid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.