Home / / Nieuwkomersgroep stopt op OBS De Dennenkamp

Nieuwkomersgroep stopt op OBS De Dennenkamp

OMMEN – Iedere dag bezoeken kinderen uit de regio de nieuwkomersgroep op OBS De Dennenkamp. Ze worden ondergedompeld in de Nederlandse taal en leren de taal te begrijpen, te spreken, te lezen en te schrijven. Ook andere basisvakken worden gegeven en zo worden de kinderen op het niveau gebracht van de groep waar ze na – minimaal een jaar nieuwkomersonderwijs – instromen.

Het aantal leerlingen in de nieuwkomersgroep loopt terug. De gemeente Ommen en de omringende gemeenten hebben voldaan aan de taak om nieuwkomers op te vangen. Per 1 augustus zal de groep dan ook stoppen. De huidige leerlingen worden geplaatst op een school in de buurt van hun woonplek. OBS De Dennenkamp sluit hiermee zeven jaren van nieuwkomersonderwijs af.

De reguliere groepen van OBS De Dennenkamp gaan uiteraard gewoon door. Binnen het opgeknapte gebouw zal komend schooljaar een enthousiast team weer goed onderwijs verzorgen. Speerpunten zijn Spelend en Bewegend leren, Engels in alle groepen, ICT-vaardigheden en mediawijsheid. Kortom; goed onderwijs binnen een fijne en veilige sfeer.

Lees ook

Geen bijval voor ‘ondoordacht’ voorstel van Gemeentebelangen om winkeliers te helpen

DALFSEN – Het lijkt een sympathiek idee: geef winkeliers en horecaondernemers indirecte een financiële tegemoetkoming …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.