Home / tweetpost / Mogelijk ernstige verkeershinder door wegwerkzaamheden in Dalfsen

Mogelijk ernstige verkeershinder door wegwerkzaamheden in Dalfsen

DALFSEN – Door de werkzaamheden bij de Kampmansweg in Dalfsen en het kruispunt Wilhelminastraat/Thomas á Kempislaan kan de komende tijd ernstige verkeershinder ontstaan. Daarvoor waarschuwt de gemeente Dalfsen. Door middel van omleidingsroutes wordt het verkeer omgeleid. Ook roept de gemeente op om zoveel mogelijk de fiets te pakken.

De fietsoversteken op de Rondweg en Koesteeg worden ruimer gemaakt en de weg buigt uit, de fietspaden aan de zijde van het centrum worden breder en het plateau op het kruispunt met de Thomas á Kempislaan wordt wat compacter en in rood asfalt uitgevoerd.

 Werkzaamheden in vakantieperiode
“Het uitvoeren van groot onderhoud aan de weg komt eigenlijk nooit uit, want hoe dan ook hebben veel mensen er last van”, zegt wethouder Ruud van Leeuwen. “We hebben ervoor gekozen om de werkzaamheden nu op te pakken, omdat de basisscholen vanaf 6 juli zes weken dicht zijn. Schoolgaande kinderen hebben hierdoor geen overlast van de werkzaamheden en de vakantieperiode is over het algemeen ook relatief rustig. Dit komt de veiligheid van de weggebruikers en mensen die het werk uitvoeren ten goede.”

Het advies aan bezoekers die met de auto het dorp Dalfsen willen binnenrijden is om te rijden via Ommen of Zwolle. Mensen uit Dalfsen krijgen het advies zoveel mogelijk de fiets te pakken naar bijvoorbeeld het centrum. Vanuit Gerner Marke kan men, o.a. via de Goldkampstraat en de rotonde bij de Welsummerweg, in het centrum komen. Fietsers kunnen ook via rotonde Langkamp fietsen en van daaruit hun weg vervolgen.

Op www.dalfsen.nl/rotondekampmansweg staat een overzicht van de werkzaamheden en zijn de omleidingsroutes te raadplegen.

Lees ook

Geen bijval voor ‘ondoordacht’ voorstel van Gemeentebelangen om winkeliers te helpen

DALFSEN – Het lijkt een sympathiek idee: geef winkeliers en horecaondernemers indirecte een financiële tegemoetkoming …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.