Home / / Lampie: FC Ommen

Lampie: FC Ommen

Begin juni. Elk jaar rond deze tijd wordt de balans opgemaakt. Op voetbalgebied. De competitie is half mei afgerond. Sportclub Lemele en v.v. Vilsteren zijn al twee weken klaar. Promoveren was niet aan de orde en vanuit de laagste amateurklasse kun je niet degraderen. OZC en OVC ’21 wisten het startbewijs voor de nacompetitie niet te verzilveren en zagen de hoop om volgend seizoen een treetje hoger te acteren vervliegen. Dit scenario had gekund. Had…, als het coronavirus niet was opgedoken. Paniek in de keet. Ook op voetbalgebied. Was er paniek bij voetbalclubs dan dacht je in het pre-coronatijdperk aan een blessuregolf, ongewenst bezoek van het degradatiespook, dat de gehaktballen op waren of in het allerergste geval het bier op was.

Maar de voetbalvelden bieden al maandenlang een troosteloze aanblik. Geen zwetende en ruziënde kerels in het geel of in het blauw op de velden, maar krijsende meeuwen en paniekerig, ‘tepiet-tepiééét’ schallende scholeksters. Het vaste loopje naar sportpark Westbroek op zaterdag en zondag was er niet meer bij. Een pijnlijk gemis. Op sombere momenten dacht je, ‘dat komt nóóóóóit meer terug’. Babbelen langs de lijn. Ouwehoeren. Zeuren. Klieren. Plaagstootjes uitdelen. Speels de arm om je maat leggen. Een klauw links. Een boks rechts. Een biertje om de overwinning te vieren. Of eentje om het akelige gevoel van de nederlaag weg te spoelen. Wat restte was een competitie zonder kampioen, zonder promovendi en degradanten.

Raar. Vreemd. Onwerkelijk. Het zijn onwerkelijke en verwarrende tijden. Niemand die dit heeft voorzien. Op de vraag ‘Lampie, hoe ziet de toekomst en uit?’ Kan ik slechts na enig wikken en wegen, maar naar eer en geweten antwoorden, “euh…, totaal anders denk ik.” Het is in Ommen niet alleen het akelige virus dat voor consternatie zorgt. Ook het onderzoek naar een fusie tussen OZC en OVC ’21 doet het doorgaans kalme water van de Vecht kolken. Een vrijage die door menig oudere met Argusogen wordt bekeken. Om te overleven maakt OVC ’21, de van oudsher traditionele zondagclub in het jubileumjaar een knieval naar de zaterdag. Jammer. Die keus heeft twee kanten.

Nee…, Lampie zeg dat nou niet! Om te kotsen, die uitdrukking. Wat nou…, de zaak heeft twee kanten. Het wekt de indruk dat diep over de kwestie is nagedacht, maar de waarheid is dat je het verdomt om je uit te spreken. Persoonlijk vind ik het jammer dat mijn club OVC ’21 overstapt naar de zaterdag. Maar OVC ’21 is een club. Het gaat er om wat het merendeel van de leden wil. Die willen naar de zaterdag. Dan heb je dus twee zaterdagclubs in Ommen. Flauwekul toch? Onderzoek dan maar een fusie. Die komt er vast wel, want research doe je niet zomaar, daar zit een gedachte achter. Een vrijage, het opgaan in elkaar is een kwestie van tijd lijkt me. En, als ik eerlijk ben, het maakt mij niet uit of de keeper uit een gereformeerd of katholiek nest komt, als ie de bal maar tegenhoudt. Op naar FC (Fusie Club) Ommen!

Lees ook

Uit Hei en Dennen

Wat is/was het warm hè. Wij hebben op twee locaties airco apparaten hangen, daar is …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.