Home / / Kinderboerderij Ommen mag weer open!

Kinderboerderij Ommen mag weer open!

OMMEN – Woensdagmorgen 1 juli om 9.00 uur opent de Kinderboerderij Ommen weer haar poort en zijn de bezoekers van harte welkom. De Kinderboerderij ziet er prachtig uit in deze tijd van het jaar, de vlindertuin staat vol in bloei en de bijen zijn alweer druk met het maken van heerlijke honing. Ook zijn er veel jonge dieren geboren de afgelopen maanden.

In afstemming met vSKBN (overkoepelend orgaan kinderboerderijen in Nederland) en de gemeente Ommen is er een protocol omtrent het ‘Veilig Samen Uit’ gemaakt en goedgekeurd door de Veiligheidsraad. Het protocol biedt belangrijke garanties omtrent de anderhalve meter afstand. Er is bijvoorbeeld een speciale éénrichtings looproute gemaakt op het terrein. Daarnaast is er voldoende en heldere informatie: er hangen bordjes en er wordt duidelijk aangegeven ‘hoe en wat’ op de boerderij. Verder hebben de vrijwilligers op het terrein hesjes aan en worden er hygiënemaatregelen geboden: er zal extra worden schoongemaakt en op diverse plekken kan men handen wassen.

Omdat de capaciteit van de Kinderboerderij beperkt is, werkt de boerderij met een uitdeelsysteem. Hierbij geldt: vol is vol. Dat betekent even wachten of op een ander tijdstip terugkomen. Wel heeft de Kinderboerderij haar openingstijden een beetje aangepast. Dat wil zeggen: open op iedere dag van de week van 13.00 uur tot 16.30 uur en op woensdagmorgen van 9.00 uur tot 12.00 uur. De Kinderboerderij is te vinden aan Het Laar 2c in Ommen.

Lees ook

Stichting ’t Lemels Arfgoed herdenkt de bevrijding

LEMELE – Op 10 april 1945 werden Lemele, Archem en Dalmsholte bevrijd door een eenheid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.