Home / / Canon van de Ommer: Carel Johan Warnsinck (2)

Canon van de Ommer: Carel Johan Warnsinck (2)

Dit is de tweede aflevering van een nieuwe reeks waarin Ommer en Ommenaren centraal staan. De titel van de rubriek is ‘Canon van de Ommer’. Het gaat om een korte biografie in combinatie met een stamboomwaaier van personen die op een of andere manier veel hebben betekend voor de gemeente Ommen, van invloed waren op het reilen en zeilen in Ommen of bijvoorbeeld ‘steunpilaren’ waren voor de Ommer samenleving. De afleveringen van deze rubriek verschijnen maandelijks op de website (Online Archief Platform) ‘OudOmmen.nl‘ en worden via het Ommer Nieuws aangekondigd.

In deze aflevering staat geneesheer Carel Johan Warnsinck centraal. Ommen zat in 1890 zonder geneesheer en moest voor medische hulp een beroep doen op artsen van verder weg. Daarom ook dat Ommen met druk een beroep deed op Carel Johan Warnsinck om naar Ommen te komen als gemeentegeneesheer. Hij was juist een praktijk begonnen in Ootmarsum, maar koos toch voor Ommen. Later zou hij zeggen van zijn komst naar Ommen nooit geen spijt te hebben gehad. Hij genoot vertrouwen van zijn patiënten en werkte er met heel veel plezier.

Meer over Carel Johan Warnsinck, bijvoorbeeld zijn bijdrage aan het Groene Kruis en VVV, de nog tastbare herinneringen in het Streekmuseum (door verbouwing tijdelijk gesloten), maar ook het nog steeds aanwezige tuinhuis van de familie Warnsinck, is te lezen in de tweede aflevering van de ‘Canon van de Ommer’ op de website OudOmmen.nl.

Lees ook

Stichting ’t Lemels Arfgoed herdenkt de bevrijding

LEMELE – Op 10 april 1945 werden Lemele, Archem en Dalmsholte bevrijd door een eenheid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.