Home / / Haar & Mode Petra bestaat 30 jaar

Haar & Mode Petra bestaat 30 jaar

Om dit te vieren worden de komende weken leuke items verloot onder iedereen die iets heeft aangeschaft

NIEUWLEUSEN – Op 31 maart bestond Haar & Mode Petra dertig jaar. Het zou een prachtig moment zijn geweest om hier uitgebreid bij stil te staan. Echter zoals alom bekend, gooide het coronavirus ook hier roet in het eten. Toch is er wel even een glas champagne geheven op deze mijlpaal – al dan niet – in een gesloten salon.

Toen Petra en Arold Massier in 1990 hun zaak begonnen, hadden ze niet kunnen bedenken hoe het plaatje van de toekomst eruit zou zien. Petra had de wens vooral bezig te zijn met haar passie voor haarmode – en trends. Ze betrokken het pand aan de Meidoornstraat, waar al snel duidelijk werd dat de toenemende klantenkring te groot bleek voor de salon. De eerste verbouwing was een feit.

In 2009 besloten Arold en Petra een tweede tak van sport te introduceren: de mode. “Dit begon met jeans en overhemden”, vertelt Petra. “Al snel werd de behuizing wederom te klein en volgde er nog een verbouwing. Er ontstond een combinatie van een moderne salon en een modeboutique met een stijlvolle collectie damesmode.” Echter de groei bleef en zodoende verhuisde het gehele team in 2017 naar het hoekpand op de Grote Markt 46. “Met 600 belangstellenden was de opening werkelijk overweldigend”, blikt Petra terug.

Zoon Lennard was inmiddels ook actief in de zaak. In 2014 startte hij de online kapperswinkel www.haarwereld.nl om de klanten nog beter te kunnen voorzien in een groeiende behoefte. Het bleef hier niet bij, een jaar later werd Lennard mede-eigenaar met het doel als volgende generatie, het familiebedrijf uit te breiden en voort te zetten.

‘Knippen met gevoel’

Petra vertelt: “De verhuizing naar De Grote Markt is een stap waar we nooit spijt van hebben gehad. Hier konden we de unieke combinatie van kapsalon en modezaak op een ruimer oppervlak voortzetten. We merken dat klanten uit geheel Nederland komen om zich door ons te laten knippen. We horen wel eens dat we ‘knippen met gevoel’ en dat klanten zich thuis voelen bij ons. Dat doet ons natuurlijk enorm goed.” De kapsters van Haar & Mode Petra zijn intern opgeleid en volgen het trainingsprogramma Master Colorist van Goldwell. Daarnaast bezoekt het team jaarlijks (inter)nationale trainingen en beurzen in onder andere Amsterdam, Londen, Barcelona en Wenen. Deskundig zijn de haarstilisten in het knippen van krullen: The Global Curl Concept. Het is een totaalconcept (van behandeling tot nazorg) voor de perfecte krul waarin alle kapsters zijn opgeleid.

Ambassadeur

Eind 2015 introduceerde Petra het kappersabonnement. Voor een vast tarief per maand kunnen klanten zich onbeperkt laten knippen en/of kleuren. “Met intussen ruim 800 abonnementhouders is dit een enorm succesvol concept. Wij zien de abonnementhouders eigenlijk ook meer als ambassadeurs dan als klant”, legt Lennard uit. Onze benadering is persoonlijk en het ‘naar de kapper gaan’ is bij ons een beleving en zoveel meer dan even knippen of kleuren. De klant heeft dus altijd de hoofdrol, waarbij een lekkere kop koffie en een likeurtje niet mag ontbreken.”

Gehaald en gebracht

Haar & Mode Petra hanteert ruime openingstijden: zes dagen per week kan er een afspraak worden gemaakt bij één van de veertien kappers. Om iedereen na de versoepeling weer snel te kunnen bedienen is de salon momenteel zelfs iedere dag tot 21.00 uur geopend. En wie niet op eigen gelegenheid naar de kapsalon kan komen, wordt gratis opgehaald en weer thuisgebracht. Daarnaast worden de komende weken leuke items verloot onder iedereen die iets heeft aangeschaft.

Lees ook

Geen bijval voor ‘ondoordacht’ voorstel van Gemeentebelangen om winkeliers te helpen

DALFSEN – Het lijkt een sympathiek idee: geef winkeliers en horecaondernemers indirecte een financiële tegemoetkoming …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.