Home / / Gerard en Marga Linders vieren diamanten huwelijk

Gerard en Marga Linders vieren diamanten huwelijk

DALFSEN – Vorige week waren Gerard (83) en Marga (80) Linders uit Dalfsen 60 jaar getrouwd. Burgemeester Erica van Lente bracht het bruidspaar een bezoek.

Gerard werd geboren in Venray en kwam uit een gezin van dertien kinderen. Toen hij negen jaar oud was, verloor hij zijn vader en zusje in de oorlog. Zijn moeder hertrouwde met een oom van Marga, via hem leerde het paar elkaar kennen, Marga werd geboren in Voorschoten en kwam uit een gezin van elf kinderen. Gerard ging, om de dienstplicht te ontlopen, aan de slag in de staatsmijn Emma. Dertien uur per dag, zes dagen in de week, hapte hij stof in de mijn.

Marga was destijds werkzaam als collier monteuse.Het paar besloot te emigreren. Ze trouwden op 13 juni en op 16 juni stapten ze op het vliegtuig naar Nieuw-Zeeland. Gerard ging aan de slag in een metaalfabriek, waar auto-onderdelen werden gemaakt, Marga werkte in een ziekenhuis en in een atelier. In Nieuw-Zeeland werd dochter Ingrid geboren. Na zeven jaar vetrok het jonge gezin terug naar Nederland. Marga had heimwee. Het gezin kwam in Zwolle terecht.

Op het station van Zwolle kon Gerard een baan in een bloemenhandel krijgen. Het gezin ging tijdelijk in Pension Sterzicht aan de Hessenweg wonen. In 1968 verhuisden zij naar de van Lenteweg in Dalfsen, waar kinderen Marja en John werden geboren. Op deze plek wonen zij tot op de dag van vandaag met veel plezier. Twee kiwibomen in de tuin herinneren aan de tijd in Nieuw-Zeeland. Samen wonen zij nog zelfstandig en gelukkig in hun huis. Toen koken voor Marga door gezondheidsredenen lastig werd, nam Gerard deze taak over. Op zijn tweeëntachtigste leerde hij van dochter Marja om ragout te maken en breidde hij zijn kookkunsten nog verder uit.

Samen met kinderen Marja en John genoten zij afgelopen zaterdag van het bezoek van burgemeester van Lente en de mooie mijlpaal.

Lees ook

Geen bijval voor ‘ondoordacht’ voorstel van Gemeentebelangen om winkeliers te helpen

DALFSEN – Het lijkt een sympathiek idee: geef winkeliers en horecaondernemers indirecte een financiële tegemoetkoming …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.