Home / Nieuws / Gemeentehuis in Ommen krijgt polikliniek

Gemeentehuis in Ommen krijgt polikliniek

OMMEN – Vanaf 6 juli gaat Saxenburgh tijdelijk poliklinische zorg verlenen vanuit het gemeentehuis in Ommen. Saxenburgh was op zoek naar een alternatieve ruimte voor de poliklinische zorgverlening, omdat het nieuwe medisch centrum in het voormalige politiebureau in Ommen nog niet klaar is.

“Wij vinden het belangrijk dat inwoners ook dichtbij huis gebruik kunnen maken van goede zorgvoorzieningen,”, vertelt wethouder Ko Scheele. “Het gemeentehuis ligt op een mooie centrale plek in Ommen die goed bereikbaar is voor de Ommenaren. Daarnaast heeft het pand genoeg ruimte om, in tijden van corona, de veiligheid voor alle bezoekers en medewerkers te waarborgen. Om die reden werken wij graag mee aan deze oplossing voor Saxenburgh.”

Saxenburgh is opgetogen over het aanbod. “Wij hebben de gemeente Ommen gevraagd met ons mee te denken, omdat wij uiteraard de inwoners van Ommen optimaal zorg willen verlenen”, zegt bestuursvoorzitter Wouter van der Kam. “Het aanbod van de gemeente hebben wij dan ook van harte omarmd. Ook de huisartsen zijn zeer verheugd.”

In het gemeentehuis zijn drie kamers beschikbaar voor spreekuur en onderzoek door verschillende medische specialisten van Saxenburgh. Verder zijn er twee kamers ingericht voor bloedafname.

Deze prikpost is vanaf 6 juli zonder afspraak te bezoeken, op maandag, woensdag en vrijdag van 08.15 – 12.00 uur en op dinsdag en donderdag van 08.15 – 09.15 uur.

 

Lees ook

Canon van de Ommer: Hendrik Luttekes

Dit is aflevering 12 van de reeks Canon van de Ommer, waarin Ommer en Ommenaren …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.