Home / / Gemeente Dalfsen past verkeersborden aan na dodelijk ongeval

Gemeente Dalfsen past verkeersborden aan na dodelijk ongeval

DALFSEN- Na het dodelijke ongeval op de Tolhuisweg op 21 mei, heeft de gemeente Dalfsen de verkeerssituatie rondom dat punt kritisch bekeken. Bij het ongeval kwam een fietster om het leven.

De gemeente heeft contact gehad met omwonenden. Zij gaven aan dat dat weggebruikers het (brom)fietspad soms niet gebruiken zoals het bedoeld is: men steekt niet vanaf de Dalmsholterweg over naar het vrijliggende (brom)fietspad, maar men slaat direct rechtsaf naar de Tolhuisweg. Mogelijke verwarring zou kunnen ontstaan door het toeristisch bord Rondje Dalfsen Ommen. Er is besloten om de verkeersborden te plaatsen om de situatie te verduidelijken.

“Het onderzoek van de politie is nog in volle gang, maar de bevindingen van de gemeente Dalfsen geven aanleiding om de verkeerssituatie aan de kruising Tolhuisweg/Dalmsholterweg nog meer te verduidelijken voor weggebruikers en nadrukkelijker te wijzen op het gebruik van het verplichte (brom)fietspad. Zo wordt het toeristisch bordje Rondje Dalfsen Ommen aan de overzijde van de weg geplaatst en bevestigt de gemeente een extra bord aan de lichtmast”, aldus wethouder Ruud van Leeuwen.

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.