Home / tweetpost / Duiven broertjes Ramaker in topvorm

Duiven broertjes Ramaker in topvorm

OMMEN – Voor de postduivenhouders van PV de Luchtpost stond zondag een wedvlucht vanuit de Belgische plaats Chimay op het programma. 14000 duiven uit de noordelijke provincies kregen in de hoofdstad van de provincie Henegouwen om 10.40 uur de vrijheid.

De duivenmelkers uit de Vechtstad hadden 226 duiven ingeschreven voor dit concours over hemelsbreed 312 kilometer. Gesteund door een straffe zuidwestenwind behaalde de winnende duif, gezien vanuit het perspectief van de Luchtpost, een gemiddelde snelheid van 106 kilometer per uur. De eerste binnenkomer viel in het buurtschap Arriën op het hok van Gait en Henkie Ramaker, die daarmee de felicitaties in ontvangst mochten nemen.

De eerste tien van de wedvlucht Chimay: Gebroeders Ramaker 1 en 2; Jan van der Veen 3, 4 en 10; Rieks Hazelhorst 5, 6 en 7; Piet Harmsen 8; Gerard Wolters 9.

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.