Home / / De Dalfser zomp even uit de Vecht

De Dalfser zomp even uit de Vecht

DALFSEN – Door de coronamaatregelen en de verplicht aan te houden anderhalve meter afstand, bleek het toch iets lastiger dan gedacht om de beoogde tochten met de Dalfser Zomp te houden. Daarnaast was er een ander ‘klein probleem’. Er werden twee lekken in de bodem ontdekt.

Foto: Geert Bistervels

Besloten werd om de boot uit het water te halen en te vervoeren naar de botenbouwers in Enter om – naast wat klein onderhoud – de lekken te laten bekijken en te repareren. Op vrijdag 5 juni werd de boot uit het water gehaald met een lier en op een speciale, daarvoor gemaakte, platte botenwagen geplaatst. Verwacht wordt dat de boot circa drie weken weg zal zijn, maar uiterlijk 1 juli weer terug is in Dalfsen. Wellicht zijn rond die tijd de coronamaatregelen verder versoepeld zodat het seizoen 2020 (vanaf 4 juli) alsnog gestart kan worden.

Via de site en via Hiawatha-Actief worden belangstellenden op de hoogte gehouden van de gang van zaken. Daarnaast is het het vermelden waard dat de Vechtzomp ook op Wikipedia te vinden is.

Zie: www.vechtzompdalfsen.nl

 

 

Lees ook

Geen bijval voor ‘ondoordacht’ voorstel van Gemeentebelangen om winkeliers te helpen

DALFSEN – Het lijkt een sympathiek idee: geef winkeliers en horecaondernemers indirecte een financiële tegemoetkoming …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.