Home / / CPO wil formele status binnen gemeente Ommen

CPO wil formele status binnen gemeente Ommen

OMMEN – Het Cultureel Platform Ommen (CPO) wil graag nauwer bij het culturele beleid van de gemeente Ommen betrokken worden. Op dit moment functioneert de stichting op de achtergrond en heeft zij geen formele bevoegdheden. Iets wat voorzitter Dick de Boer graag anders zou zien. Het CPO bood het College van B&W aan om, als commissie van de raad, de gemeente te ondersteunen en te adviseren in het culturele beleid. Het voorstel wordt op donderdag 18 juni in de raadscommissie besproken.

“We merkten dat we weinig in de melk te brokkelen hebben”, vertelt Dick de Boer. Een jaar of acht geleden werd het CPO opgericht met als doel om culturele activiteiten te stimuleren en te coördineren. Ook reikt de stichting, de Cultuurprijs uit en organiseren zij een Cultuurweek. Het CPO werkte nauw samen met Lummy Boer, beleidsmedewerker van de gemeente Ommen. Maar nadat Ommen en Hardenberg als gemeente gescheiden werden en Lummy Boer vertrok, zag het CPO een verandering in de samenwerking.

“Boer was de animator en contactpersoon, nu de gemeente gekrompen is, heeft het een vertragende werking.” Het CPO deed het college een voorstel om de gemeente te ondersteunen in het culturele beleid. “Als een commissie van de gemeente en raad, willen wij onder andere advies geven over de verdeling van gelden. De commissie, bestaande uit negen leden moeten de negen verschillende werkvelden vertegenwoordigen zoals: dans, theater en cultureel erfgoed.”

Agenda

Het CPO heeft veel zaken op het verlanglijstje staan om Ommen op cultureel vlak nog beter te maken. “We hebben grote wensen zoals het maken van een interactieve culturele agenda. Deze agenda zou op de website van de gemeente moeten komen. Elke vereniging kan zijn of haar geplande activiteiten op de agenda zetten. Dit alles om te voorkomen dat meerdere activiteiten op hetzelfde moment plaatsvinden.”

Een ander belangrijk punt voor het CPO is het opzetten van een Toeristisch Informatie Punt in Ommen. De stichting heeft concrete plannen om dit in het gebouw van het Cultureelhistorisch Centrum Ommen te verwezenlijken.

Muziekkoepel

Ook overzicht over het gebruik van de muziekkoepel is een wens van het CPO. “Op dit moment weet niemand wie er wanneer gebruik maakt van de muziekkoepel en dat is zonde. Wij willen dit graag inzichtelijk maken, zodat iedereen precies weet wanneer deze beschikbaar is.”Het College van B&W legt het voorstel op 18 juni voor aan de raadscommissie, daarna wordt het in een raadsvergadering behandeld.

Lees ook

Geen bijval voor ‘ondoordacht’ voorstel van Gemeentebelangen om winkeliers te helpen

DALFSEN – Het lijkt een sympathiek idee: geef winkeliers en horecaondernemers indirecte een financiële tegemoetkoming …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.