Home / / Coronaproof Drive-In-Bingo in Nieuwleusen

Coronaproof Drive-In-Bingo in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Afgelopen maart moest ook Saam Welzijn alle activiteiten stopzetten vanwege de coronacrisis. De medewerkers hebben desondanks niet stil gezeten en gezocht naar manieren om toch van dienst te kunnen zijn.

Door de versoepeling in de maatregelen die de regering heeft aangekondigd voor de komende maanden, zijn de welzijnswerkers onder het motto: ‘wat kan wel, in coronatijd!’ gaan nadenken over (alternatieve) activiteiten die gehouden kunnen worden. Eén van deze activiteiten in samenwerking met Kulturhus De Spil, is de Drive-In-Bingo. Deze wordt gehouden op vrijdagavond 12 juni om 20.00 uur op de parkeerplaats van De Spil in Nieuwleusen.

Geschikt voor iedereen

Het concept is gemakkelijk en geheel coronaproof, dus ook geschikt voor mensen die tot de risicogroep behoren. Het aloude bingospel wordt buiten op de parkeerplaats gespeeld. Ieder huishouden blijft in de eigen auto, met de bingokaart en een pen binnen handbereik. De spelleider roept de getallen om, versterkt door een geluidsinstallatie en wie ‘Bingo!’ heeft, drukt even kort en krachtig op de claxon.

Voor mensen die geen auto tot hun beschikking hebben stelt Saam Welzijn coronaproof sta- of zitplekken beschikbaar waar men per huishouden kan blijven staan/zitten, zodat de anderhalve meter maatregel goed nageleefd kan worden. Vanwege de grootte van de parkeerplaats, is het wel raadzaam om iets mee te nemen ter vervanging van de autoclaxon. Dit kan bijvoorbeeld een pan met een pollepel zijn, een scheidsrechtersfluitje of een megafoon.

Prijzen en muziek

Ieder type huishouden kan meedoen: alleenstaanden, stellen en gezinnen. Voorwaarde is wel dat het volgens de richtlijnen van het RIVM één huishouden betreft. Deelname is gratis, maar vooraf aanmelden is wel noodzakelijk. Er is plek voor ongeveer 20 ‘huishoudens’. Alle deelnemers krijgen een pakketje met versnaperingen, verzorgd door De Spil. Tussen de verschillende rondes wordt gezorgd voor muzikaal vermaak. Uiteraard zijn er leuke prijzen te winnen.

Aanmelden kan via: info@saamwelzijn.nl of via telefoonnummer: 0529-793012. Vermeld erbij of er een sta- of zitplaats geserveerd moet worden. Het is belangrijk om voor aanvang thuis nog even naar het toilet te gaan. De toiletten van de Spil zijn vanwege de coronamaatregelen (waarschijnlijk) gesloten op 12 juni.

Op 19 juni wordt de Drive-in-Bingo bij de Trefkoele+ in Dalfsen gehouden.

 

 

Lees ook

Vrijwilligers bieden hulp en steun in de laatste levensfase

REGIO – “Ik vind het mooi dat ik betrokken mag zijn bij cliënt en mantelzorgers, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.