Home / / Ingezonden: ‘Succesvolle fietsenmaker’

Ingezonden: ‘Succesvolle fietsenmaker’

“De gemeente Dalfsen zorgde ervoor dat hij een taalstage kon lopen bij Salland Tweewielers want hij wilde graag fietsenmaker worden. Daar ontdekten ze al snel dat hij zeer handig is. Hij heeft er geen opleiding voor gehad, maar in Eritrea heeft hij wel fietsen gerepareerd. Al ging dat wel over een totaal andere kwaliteit. En racefietsen zijn daar nauwelijks, die zijn veel te duur voor de gemiddelde Eritreeër. Wij zouden zeggen: hij heeft het in zijn vingers.

Door: Vluchtelingenwerk Dalfsen

Voor de inburgeringscursus ging hij naar het Alfa College in Hardenberg. Na ruim een jaar wist hij al succesvol zijn inburgeringsexamen te halen. Als begeleider heb ik met hem keuzegesprekken gevoerd over zijn verdere opleiding. Omdat hij technisch is, hebben we serieus gekeken naar de opleiding voor elektricien, ook een vak met veel goede toekomstmogelijkheden. Maar zijn besluit stond vast: ik wil fietsenmaker worden. Geen slechte keuze want in Nederland zijn de komende jaren veel fietsenmakers nodig. Hij doet momenteel deze opleiding bij het Deltion College in Zwolle en daar volgt hij de route: BBL (Beroeps Begeleidende Leerweg). Dit houdt in dat hij maximaal vier dagen werkt en één dag per week naar school gaat.

Hij verdient nu zijn eigen inkomen en dat na ruim een jaar! Op dit moment werkt hij bij Kokkie Bikes in Lemelerveld. Daar maakt hij kennis met alle soorten fietsen, in het bijzonder racefietsen en mountainbikes. Via een paar leden van de Toerclub Dalfsen kregen hij en zijn broer een gratis racefiets. Hij gaat nu op zijn fiets naar Lemelerveld en geniet van dit werk. Het is leuk om hem op een folder van Kokkie Bikes aan het werk te zien. Kortom: een succesvolle fietsenmaker.”

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.