Home / Uncategorized / Boek van de Week: Winterland

Boek van de Week: Winterland

Op de Kerstmarkt in het centrum van Kopenhagen vindt een enorme explosie plaats. Een bomaanslag met vele doden en gewonden tot gevolg.  Rechercheur Signe Kristiansen bevindt zich op dat moment met man en kinderen bij de Ikea. Ze wordt gebeld en spoedt zich naar het hoofdkantoor van politie. Alle beschikbare politiemensen uit Kopenhagen en wijde omgeving worden opgetrommeld. Alle beelden van de veiligheidscamera’s worden nagelopen, er is echter geen spoor van de dader(s). Ook wordt de aanslag niet opgeëist.  Heel vreemd, terroristische organisaties zijn er meestal als de kippen bij om de verantwoordelijkheid voor zo’n actie op zich te nemen. De politie tast volkomen in het duister.

Zijspoor
Martin Juncker was de toonaangevende onderzoeker bij de politie in Kopenhagen. Een domme affaire heeft hem echter op een zijspoor gezet, nu zit hij als hoofd in het nieuwe politiebureau van Sandsted. Samen met de jonge agente Nahiba en aspirant agent Kristoffer moet hij de misdaad in dit slaperige stadje, waar nooit iets gebeurt,  bestrijden. Gelukkig heeft hij zo veel tijd om aan zijn dementerende vader, bij wie hij tijdelijk inwoont, te besteden.

Buren
Het is echter met de rust gedaan als een oude dame meldt dat ze haar buren al een tijd niet gezien heeft. De honden van het stel blaffen zich schor van narigheid. Of Juncker een kijkje wil nemen. Samen met zijn twee assistenten gaat hij op de melding af. In het huis met de honden vinden ze een dode man, vermoord, en van zijn echtgenote is geen spoor te bekennen.  Als daarna in het asielzoekerscentrum brand wordt gesticht, krijgen Juncker en zijn twee jonge en onervaren collega’s het wel heel druk. Assistentie is er niet, alle politie-eenheden zitten in Kopenhagen. Manmoedig storten ze zich op de zaak en al snel lijkt er veel meer aan de hand dan een eenvoudige overval of brandstichting.

Twee weken
In een tijdsbestek van twee weken volgen we Kristiansen en Juncker in hun strijd tegen terrorisme en misdaad. Beiden zijn mensen van vlees en bloed. De goede karakterbeschrijvingen, ook van de bijfiguren, en de sterke plot, maken deze thriller tot één van de beste van het afgelopen jaar. Een echte aanrader, zeker voor de lezers die van Scandinavische misdaadverhalen houden.

Het  boek ‘Winterland’ is aanwezig in uw bibliotheek. U kunt het boek reserveren door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen.  Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of  ga naar www.bibliotheeksalland.nl Benieuwd naar meer boeken in de rubriek ‘Boek van de Week’? Ga dan naar http://boekvandeweek.blogspot.nl/ en/of  https://www.facebook.com/deboekenplankvanbarbra/

Lees ook

Het pleit is beslecht: OVC ’21 en OZC gaan fuseren

OMMEN – Vandaag op 23 februari 2021 heeft notaris Jan Willem van Bentum de definitieve …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.