Home / / 40e editie Tronktoernooi op alternatieve wijze

40e editie Tronktoernooi op alternatieve wijze

OMMEN – De Paardeweide blijft in het eerste weekend van juli leeg. Maar dat betekent niet dat de organisatie van het Tronktoernooi het betreffende weekend ongemerkt voorbij laat gaan. Door overheidsmaatregelen is voetballen in partijvorm niet mogelijk, maar een online quiz in samenwerking met lokale horeca moet tóch voor een memorabele 40e editie van het Tronktoernooi gaan zorgen.

Door de coronaperikelen was de organisatie van het Tronktoernooi gedwongen op zoek te gaan naar alternatieven. Dat alternatief is nu gevonden. Zaterdag 4 juli test de organisatie de kennis van het meest nostalgische voetbaltoernooi van Ommen. Via een livestream is het mogelijk om interactief mee te doen: wie wordt de Tronktoernooikenner van Ommen?

Ommen doe(t) wat terug

Voor extra gezelligheid, is er een samenwerking gestart met verschillende horeca in Ommen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om borrelpakketjes te bestellen. Die lekkernijen zijn samengesteld door het Paviljoen aan de Vecht, De Vrienden, Jipp’s Pub en De Herberg. Bij een regulier Tronktoernooi draait de organisatie het merendeel van de omzet op consumpties. Daarom doet de organisatie een beroep op de dorst en de eetlust van de Ommenaren. Dit om iets terug te kunnen doen voor de lokale horeca.

Toch op vakantie

Naast de steun voor de lokale horeca, richt de organisatie zich op een lokaal goed doel. Dit jaar quizzen de deelnemers voor Jeugdkamp Ommen. Een initiatief in Ommen dat ervoor zorgt dat jongeren tussen de 10 en 16 jaar met elkaar op vakantie kunnen. Dit geldt voor iedereen, maar de organisatie richt zich met name op jongeren die door hun thuissituatie niet op vakantie kunnen. Jeugdkamp Ommen biedt hen een mogelijkheid om er toch even tussenuit te gaan en te genieten van een leuke week.

Kom alvast in de sfeer door @Tronktoernooi op Instagram te volgen, om alvast goed voorbereid te zijn op de uitdagende quiz. Via Instagram laat de organisatie weten hoe je je kunt aanmelden. Ook worden de vaste leiders van de horecateams benaderd, om een uitnodigingslink met iedere deelnemer te delen. Doe jij 4 juli mee?

Lees ook

Geen bijval voor ‘ondoordacht’ voorstel van Gemeentebelangen om winkeliers te helpen

DALFSEN – Het lijkt een sympathiek idee: geef winkeliers en horecaondernemers indirecte een financiële tegemoetkoming …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.