Home / / 100-jarige Nieuwleusenaar krijgt alsnog burgemeester op bezoek

100-jarige Nieuwleusenaar krijgt alsnog burgemeester op bezoek

NIEUWLEUSEN – Op 21 maart bereikte Henderik Schoenmaker uit Nieuwleusen de prachtige leeftijd van 100 jaar. Vanwege de coronacrisis moest het geplande bezoek van burgemeester Erica van Lente worden uitgesteld. Maar van uitstel kwam zeker geen afstel, want op woensdag 10 juni bracht zij de eeuweling alsnog een bezoek.

Hendrik Schoenmaker heeft bijna zijn hele leven in Nieuwleusen gewoond. Vijf jaar woonde hij in Dedemsvaart, waarna hij weer terugkeerde naar Nieuwleusen. Hij werkte als meubelmaker en stoffeerder. Met zijn vrouw kreeg hij een zoon op wie hij erg trots is. De dag dat hij honderd werd verliep wat anders dan verwacht, maar dat betekende niet dat zijn verjaardag stilzwijgend voorbij ging. Van achter zijn raam ontving hij felicitaties en er vielen wel evenveel kaarten als jaren dat hij oud was op de deurmat.

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.