Zorghotel Imminkhoeve klaar voor opvang coronapatiënten

LEMELE – Imminkhoeve in Lemele is klaar voor de opvang van zieke en herstellende patiënten met het coronavirus (COVID-19). Het is afwachten of dit daadwerkelijk noodzakelijk is nu het aantal ziekenhuisopnames wat afneemt. Bij het ter perse gaan van dit weekblad (afgelopen vrijdag) waren er nog geen patiënten opgenomen.

Met de inzet van Imminkhoeve als opvanglocatie hebben GGD IJsselland en GHOR IJsselland extra ruimte (veertig plekken) geregeld voor patiënten uit ziekenhuizen, verpleeghuizen en andere instellingen. Imminkhoeve is normaal gesproken een aangepast vakantieverblijf voor mensen met een beperking en ouderen. De locatie beschikt over een groot terrein en biedt meerdere accommodaties wat het geïsoleerd opvangen en verplegen van COVID-19-patiënten goed mogelijk maakt.
Opvang van patiënten is alleen mogelijk na verwijzing van een huisarts of het ziekenhuis. Directeur GGD IJsselland en GHOR IJsselland Rianne van den Berg: “We waren in opdracht van het ROAZ (Regionaal Overleg Acute Zorg) op zoek naar een locatie waar we verplegend personeel en beschermingsmaterialen efficiënt en veilig kunnen inzetten. Dit moest ook een locatie zijn die zodanig is ingericht, dat we die snel in gebruik kunnen nemen. Imminkhoeve is een ideale plek voor de COVID-19-patiënten. Je gunt ze een goede en fijne plek om te kunnen herstellen. Het gaat om patiënten die flink ziek zijn (geweest). Denk aan mensen die niet ziek genoeg zijn om nog in het ziekenhuis te blijven, maar die ook nog niet naar huis kunnen. Het gaat ook om mensen uit een verpleeg- of verzorgingstehuis, mensen die ‘beschermd wonen’ of uit de maatschappelijke opvang die coronagerichte zorg nodig hebben.”

Samen sterk

In de regio hebben verschillende organisaties zich de afgelopen weken aangeboden als opvanglocatie voor COVID-19-patiënten. De speciaal opgezette projectorganisatie zocht eerst binnen bestaande zorggebouwen naar een geschikte locatie. Esther van der Kooij, directeur van Imminkhoeve, is blij met de goede samenwerking: “Samen staan we sterk en zo komen we tot oplossingen waarbij de zorg voor deze patiënten het beste ingericht kan worden. We zijn blij dat we als Imminkhoeve daar een waardevolle bijdrage aan kunnen leveren.”

Personeel

Vanuit GHOR IJsselland en Veiligheidsregio IJsselland is een projectorganisatie opgezet voor de voorbereidende logistiek en voor het tijdelijk management van het facilitair beheer van het zorghotel tijdens de huurperiode. De projectorganisatie zorgt in nauwe afstemming met Carinova voor ondersteunend en verplegend personeel. Marco Huisman, projectleider vanuit Veiligheidsregio IJsselland: “Het mooie is dat we zorgpersoneel dat we hebben geworven voor zorghotel Imminkhoeve samen met personeel van Carinova al hebben ingezet op een andere zorglocatie voor de verzorging van COVID-19-patiënten. Een mooi voorbeeld van elkaar helpen en ondersteunen waar nodig en mogelijk.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.