Home / / Zoekplaatje

Zoekplaatje

Vijf foto’s, met vooral mensen in klederdracht, heeft Herman Wibels gemaakt met daarbij de notitie ‘gouden bruiloftspaar antonissen’. De foto’s zijn gemaakt in 1963 in Lemelerveld. Wie kan ons meer vertellen over het bruiloftspaar Antonissen en/of wie herkent de personen op de foto?

Herman Wigbels was van 1950 tot 1983 fotojournalist in de regio Salland. Hij legde alle aspecten van het leven in dorpen en op het platte land vast ter illustratie van artikelen in regionale bladen. Van verschillende foto’s willen we graag weten waar deze zijn gemaakt en/of wie er op staan. Dit is zoekplaatje nummer 63 uit deze tweewekelijkse reeks. Het fotoarchief van Herman Wigbels is toegankelijk via de website www.HermanWigbels.nl en www.OudOmmen.nl/beeldbank. De zoekplaatjes zijn eenvoudig terug te vinden via de linker zijbalk op de website OudOmmen.nl.

Met dank aan Gerrit Volkerink, Marianne Bouwhuis, Jacqueline van der Boon-Dieleman en Bram van der Boon voor de informatie op zoekplaatje haw-58618 (week 18, personen op feestwagen optocht Koninginnedag 1967 in Ommen), samengevat: De koetsier van de feestwagen op de foto is Hage van der Boon. Oud melkboer wonende aan de Zwolse weg 13 op de Koeksebelt. Hage is de vader van Jack van camping de Koeksebelt en is in 1986 overleden. De andere man op de wagen is Herman Bouwhuis. Hij zat destijds in de ouderraad van o.b.s. de Laarakkers en was altijd zeer betrokken bij het maken van de wagens voor Koninginnedag.

Reacties op het zoekplaatje van deze week graag, met vermelding van archiefnummer haw_57419, verzenden naar zoekplaatje@OudOmmen.nl, of deponeren in de brievenbus v/d stichting OudOmmen.nl (of versturen naar): Rembrandtstraat 33 (7731SE) in Ommen.

Het zoekplaatje wordt mede mogelijk gemaakt door: Tomaro Tape, levert professionele materialen voor het afplakken van diverse ondergronden en verpakkingen.

Lees ook

Geen bijval voor ‘ondoordacht’ voorstel van Gemeentebelangen om winkeliers te helpen

DALFSEN – Het lijkt een sympathiek idee: geef winkeliers en horecaondernemers indirecte een financiële tegemoetkoming …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.