Home / / Zoekplaatje van de Week

Zoekplaatje van de Week

Burgemeester Knoppers opende in november 1974 twee nieuwe (foto/filmgerelateerde) vestigingen van de bedrijven Fischel en Amaloco aan de Nieuwe Landstraat in Ommen. De Koninklijke Foto-Film Fischel is opgericht in 1860 in Amsterdam. Amaloco werd door E. van Beugen op 1 april 1929 in Den Haag opgericht onder de naam ‘Eerste Nederlandsche fotografisch chemische handelsvennootschap Amaloco’. Na het overlijden van E. van Beugen in 1967 neemt zijn zoon Jaap het bedrijf over, welke in 1974 verhuist van Den Haag naar Ommen. Hij betrekt op het adres Nieuwe Landstraat 3 een splinternieuw pand van 770 m² op een terrein van 2000 m². De website OudOmmen.nl/beeldbank toont een collectie van 75 afbeeldingen en een historisch verslag van 75 jaar Amaloco fotochemie. Het zoekplaatje is gemaakt tijdens de opening van de vestiging van Amaloco in Ommen bij het planten van een boom en op de achtergrond (met snor) staat Jaap van Beugen. Wie kan ons helpen aan meer informatie over de opening zoals bijvoorbeeld de namen van de andere mannen op de foto, ook op de inzet afgebeeld?

Met dank aan Henk Schuurman voor de informatie over zoekplaatje (FK0010, week 16, 3 personen bij boerderij ‘Erve Kortman’ in Beerze): Op het zoekplaatje staan op het Erve Kortman bij de put: Aaltje Snel (22 febr. 1865 – 25 sept. 1937), echtgenote van Marten Kortman (28 sept. 1868 – 17 okt. 1957) en daarnaast haar dochter Stiena Kortman (18 sept. 1899 – 14 febr. 1982). Wie het meisje is aan de hand van Stiena is mij onbekend. Waarschijnlijk is de foto niet gemaakt in het aangegeven jaar 1914, maar later.

Reacties op het zoekplaatje van deze week graag, met vermelding van archiefnummer IK0072, verzenden naar zoekplaatje@OudOmmen.nl of deponeren in de brievenbus v/d stichting OudOmmen.nl (of versturen naar): Rembrandtstraat 33 (7731SE) in Ommen. De zoekplaatjes zijn eenvoudig terug te vinden via de linker zijbalk op de website OudOmmen.nl.

Het zoekplaatje wordt mede mogelijk gemaakt door: C-Studio Ommen, interieurstyling: Ieder persoon, elke woonwens en elk budget is uniek.

Lees ook

S.V. Nieuwleusen genomineerd voor club van het jaar

NIEUWLEUSEN – Sportvereniging Nieuwleusen is genomineerd voor club van het jaar. Deze verkiezing is onderdeel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.