Home / Nieuws / Werkzaamheden nieuw onderkomen Streekmuseum en CCO van start

Werkzaamheden nieuw onderkomen Streekmuseum en CCO van start

OMMEN – De werkzaamheden voor de bouw van een nieuw museum aan Den Oordt in Ommen zijn gestart. Momenteel is men druk bezig met de sloop van de gebouwen en het bouwrijp maken van de grond. De molen en de onderliggende zaagschuur – beiden Rijksmonument – blijven overeind. Dat geldt ook voor het tolhuisje naast de  molen.

Het Streekmuseum en de historische vereniging Cultuurhistorisch Centrum Ommen (CCO) komen na de voltooiing van de nieuwbouw samen onder één dak. Ook komt er ruimte voor een toeristisch informatie punt (TIP). Het archief van het CCO is nu nog gevestigd in de bovenzaal van de Carrousel. Als het aan het bestuur van het CCO ligt volgt in de wintermaanden van 2020 de inrichting van het vernieuwde onderkomen.

De uitbreiding van het museum met de toevoeging van een ruimte voor de historische tak van de vereniging staat sinds 2016 hoog op het verlanglijstje van het CCO, toen het Streekmuseum en de Historische kring (HKO) samen op zijn gegaan in één vereniging.

Het museum zelf is tijdelijk ondergebracht in een winkelpand aan de Brugstraat 34. Wanneer het tijdelijk museum de deuren opent voor het publiek is vanwege de coronaviris nog niet bekend.

Lees ook

Ieder boodschappenkarretje een eigen parkeerplaats

OMMEN – “Het lijkt een verlate 1 april grap”, schrijft Ella Roelfs, inwoonster van Ommen. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.