Home / / Vlindertuin bij de Kinderboerderij verrijkt met banken en tafel

Vlindertuin bij de Kinderboerderij verrijkt met banken en tafel

OMMEN – De bezoekers van de Kinderboerderij en de vlindertuin in Ommen moeten nog even wachten (tot 1 juli) voor ze gebruik kunnen maken van de stevige banken en tafel die zaterdag geplaatst zijn in de vlindertuin. De zeer solide picknickset van 4,5 cm massief eikenhout is gemaakt door Wilko van Burken, eigenaar van Scannjuta uit Hoge Hexel. Er was heel wat mankracht voor nodig om de stoere set op de goede plaats in de vlindertuin te krijgen. Ook een aantal leden van VNM De Vechtstreek en de zoon van Van Burken hielpen mee.

De picknickset is geplaatst ter nagedachtenis aan de in januari 2019 overleden oud-penningmeester van de vereniging – die de natuur in het algemeen en de Vechtstreek in het bijzonder – een warm hart toedroeg. Op één van de banken wordt een gedenkplaatje bevestigd. Daarna zal de picknickset officieel in gebruik genomen worden.

De vlindertuin is een initiatief van De Vechtstreek. Met name bestuurslid Henk Ruiter heeft veel tijd en energie gestoken in het realiseren ervan. Inmiddels is de vlindertuin volgroeid en zijn er op zomerse dagen talloze vlindersoorten te vinden. Bezoekers kunnen straks in alle rust genieten van de kleuren en geuren van de bloemen en planten en van de vele soorten vlinders.

Tekst/Foto: Dook van Gils

Lees ook

Geen bijval voor ‘ondoordacht’ voorstel van Gemeentebelangen om winkeliers te helpen

DALFSEN – Het lijkt een sympathiek idee: geef winkeliers en horecaondernemers indirecte een financiële tegemoetkoming …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.