Home / tweetpost / Uit Hei en Dennen: Techniek

Uit Hei en Dennen: Techniek

Vanmorgen stond al vroeg de installateur voor de deur. De door ons begeerde airconditioning voor onze huiskamers werd gebracht en uiteraard ook aangelegd. Verloofde kan veel, maar dit is toch werk voor een zeer deskundige vakman. En dat bleek de jongeman te zijn. Er moest veel en luid geboord worden door hele dikke muren uit het bouwjaar 1904.

Verloofde had al wat voorwerk verricht, waarbij ook veel vakmanschap nodig was. Ik mocht hem helpen. Nou ja… een kleine assistentie leveren. De airco-techneut kwam in alle vroegte.  Een absolute vakman. Hij klopte, boorde en zaagde met een hels lawaai. Wij zaten buiten in het zonnetje, terwijl verloofde af en toe even bewonderend naar de technische verrichtingen keek. ‘s Middags was de vakman klaar, ruimde alles keurig op en liet zijn werk bewonderen door verloofde. Ik kan ook heel technisch kijken, maar mijn opmerkingen op dat gebied slaan als een tang op een varken.

Hè, hè, de langdurige verzuchtingen tijdens het snikhete 2019 konden worden vergeten. Ik kan niet tegen hitte, het maakt me lamlendig en huilerig. Had ik vroeger niet, dus dat zijn de kadootjes die je na je zeventigste krijgt, gratis en voor niets.

Sinds maanden heb ik een tv met aparte dvdspeler. Daarbij horen drie afstand bedieningen. De witte begrijp ik: die is voor de tv. Daar bekijk ik ook Netflix op. Niet zo vaak, want er is een groot aanbod op de diverse zenders. Ik heb heel veel dvd’s, die ik sinds een jaar al niet meer bekeken heb. Waarom niet? Ik kan de drie afstand bedieningen niet onderscheiden en doorzien. Het is me allemaal al uitgelegd destijds, maar het heeft niet beklijfd. Ik denk dan, ach, dat is vast simpel, dat pak ik wel op. En dat is niet zo. Dus legde mijn lieverd het me weer eens uit.

Ik schreef mee, wetende dat ik de drie apparaten niet uit elkaar houd. Die apparaten noem ik de witte, de kleine zwarte en de grote zwarte. Dat zegt al genoeg hè. Nu heb ik drie briefjes met notities. En vanavond ga ik die notities omzetten in de praktijk. Daar is moed voor nodig, ik word namelijk erg boos op mezelf en vertaal die boosheid naar de afstandsbedieningen.

Want wat was ook weer het apparaat voor dvd en hoe kom ik weer op tv terecht? En waar is die kleine zwarte ook weer voor…

Antoinette

Lees ook

Geen bijval voor ‘ondoordacht’ voorstel van Gemeentebelangen om winkeliers te helpen

DALFSEN – Het lijkt een sympathiek idee: geef winkeliers en horecaondernemers indirecte een financiële tegemoetkoming …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.