Home / / TCO start met jeugdlessen

TCO start met jeugdlessen

OMMEN – Zes weken geleden sloot TCO haar tennisbanen en niet veel later werd het gehele sportpark hermetisch afgesloten vanwege corona. Inmiddels mag de jeugd weer naar tennisles Tennistrainer Sven Boers en TCO volgen hierbij de strenge protocollen van de KNLTB.

Dit houdt onder andere in dat de trainer uitsluitend met handschoenen de tennisballen mag aanraken en de kinderen allemaal hun ‘eigen’ ballenbuis hebben om ballen te rapen. Ouders mogen niet uit de auto bij het brengen en halen. Afzetlinten geven de route aan.

De kinderen luisteren aandachtig en pakken de nieuwe regels goed op. “Die ervaring had ik gisteren in Dedemsvaart ook”, zegt Sven. “De lessen zijn wat simpeler qua opzet en een warming-up met tikkertje zit er niet in, maar met de aanpassingen is het toch goed te doen.”

Extra trainingen

Tennisschool Drive biedt zelfs extra trainingen aan voor kinderen om nog vaker lekker te kunnen tennissen.
Bram Hoving is tevreden: “We willen bewust rustig opstarten met onze eigen jeugdleden en kijken hoe het allemaal in de praktijk loopt. Het protocol van de KNLTB is voor ons leidend en daar houden we ons strikt aan. Mocht dit allemaal soepel gaan, dan kunnen we kijken wat er binnen de richtlijnen mogelijk is voor jeugd die (nog) geen lid is.”

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.