Home / / Taalpunt Ommen houdt taalwandelingen

Taalpunt Ommen houdt taalwandelingen

Onder de zon oefenen met taal

OMMEN – Lekker wandelen door de mooie natuur, onder een stralend zonnetje en ondertussen de Nederlandse taal beter leren spreken, dat kan ook op anderhalve meter afstand. Dat is de bedoeling van de kleinschalige taalwandelingen die het Taalpunt Ommen heeft opgezet. Deelnemers van taaltrajecten én hun vrijwillige taalcoaches gaan op wandeling en zijn zo met taalles bezig, nu het al een tijdje niet mogelijk is om in de Bibliotheek samen te komen.

Taalpuntcoördinator Diane Ruiter: “We denken dat dit een mooie manier is om te genieten van onze omgeving én te voorkomen dat het oefenen met de taal te lang blijft stil liggen.” Ook wordt hiermee voorkomen dat sommige deelnemers in een sociaal isolement terechtkomen. “Als je de taal niet vaardig bent, is het al lastig om mee te doen in onze samenleving. De beperkingen van corona maken dit nog eens extra moeilijk en daarom willen we met de taalwandelingen mensen activeren om weer met taal oefenen bezig te gaan.”, aldus Diane van Taalpunten Olst/Wijhe en Taalpunt Ommen.

Vrijwilligers en hun deelnemers worden opgeroepen zich aan te melden voor de wandelingen. De regels rond corona worden in acht genomen. Belangstellenden kunnen zich melden door te bellen met Diane Ruiter, 06-46 65 62 15.

Lees ook

Geen bijval voor ‘ondoordacht’ voorstel van Gemeentebelangen om winkeliers te helpen

DALFSEN – Het lijkt een sympathiek idee: geef winkeliers en horecaondernemers indirecte een financiële tegemoetkoming …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.