Sobere dodenherdenking in Dalfsen

DALFSEN –  Vanwege het coronavirus en de genomen maatregelen wordt de dodenherdenking dit jaar anders gehouden dan andere jaren. Ook de Bevrijdingsdag op 5 mei zal dit jaar in heel Nederland anders gevierd worden. In de gemeente Dalfsen zijn de herdenkingen op 4 mei dit jaar heel sober, wat betekent dat er geen publiek bij aanwezig is.

Burgemeester Erica van Lente vertelt over het aangepaste programma: “1945-2020. Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Nederland bevrijd werd van de Duitse bezetter. Dit gegeven was dan ook gekozen als het jaarthema voor de 4- en 5-mei vieringen. Het zou daarmee wederom een bijzondere herdenking en viering worden, ook in de gemeente Dalfsen. Helaas moeten we beide door de coronacrisis op een andere manier vormgeven.”

In de gemeente Dalfsen wordt daarom op een sobere manier de herdenking gehouden door enkele kransen zonder publiek te leggen bij de oorlogsmonumenten. Burgemeester Erica van Lente houdt een toespraak voor de camera. Deze kunt u terugzien op 4 mei vanaf 21.00 uur na de Nationale Herdenking op de Dam via de lokale omroep Vechtdal Leeft TV en via de sociale media van de gemeente Dalfsen (Facebook, Twitter en Instagram). De toespraak van  burgemeester Erica van Lente is ook te lezen in de Kernpunten.

Dit jaar roept het Nationaal Comité 4 en 5 mei heel Nederland op om niet alleen na 18.00 uur, maar gedurende de hele dag de vlag halfstok te hangen ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers. Op 5 mei staan we stil bij het einde van de Tweede Wereldoorlog, nu 75 jaar geleden.

Het landelijk programma 4 en 5 mei is te lezen op www.4en5mei.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.