Home / / Restaurants in Ommen klaar voor heropening

Restaurants in Ommen klaar voor heropening

OMMEN – Pijlen, handschoentjes, tafeltjes op afstand, de horecaondernemers in Ommen zijn er klaar voor. Op 1 juni mochten cafés en restaurants na weken van sluiting de eerste gasten weer verwelkomen.

“Gelukkig hebben we de ruimte”, vertelt Ron Ekkelenkamp, eigenaar van Restaurant Ekkelenkamp in Ommen. “Normaal hebben we in het restaurant plek voor zo’n 90 gasten, de 30 gasten die nu zijn toegestaan, kunnen we dus goed spreiden.”

Twee weken nadat bekend werd dat restaurants weer open mochten ging hij samen met zijn medewerkers aan de slag. “We hebben even afgewacht om te kijken wat collega’s deden en hoe de situatie zich ontwikkelde.” De bijbehorende ijssalon is al een aantal weken geopend en dat gaf de eigenaar de kans om volop ervaring op te doen met de veiligheidsmaatregelen.

Hoewel Ekkelenkamp blij is dat zijn restaurant weer open mag, is het niet helemaal op de manier die hij het liefste zou willen. “Er zijn zo veel aanpassingen, het spontane gaat er een beetje van af.” Het restaurant gaat met verschillende tijdvakken werken om toch zo veel mogelijk gasten te bedienen. Bezoekers kunnen reserveren voor koffie en gebak, lunch, borrels & bites en het diner. “We hopen de komende tijd om mooi weer waardoor we ook ons terras veel kunnen gebruiken”, vertelt Ekkelenkamp.

Na een drukke tijd van voorbereiden is de ondernemer er helemaal klaar voor, maar kijkt hij ook al een beetje vooruit naar een eventuele versoepeling waarbij 100 gasten zouden zijn toegestaan. “Dat wordt dan weer een nieuwe uitdaging”, aldus Ekkelenkamp.

Wereldrestaurant

Jiansen Su, eigenaar van Wereldrestaurant de Lindenberg, is ook blij dat zijn restaurant op 1 juni weer open mocht. Hij is de afgelopen weken druk geweest om maatregelen te treffen zodat het restaurant op een verantwoorde manier open kan. Aangezien het restaurant een groot oppervlakte heeft, was het verspreiden van 30 gasten geen probleem.

“Bij mooi weer kunnen gasten ook op het terras eten, gasten kunnen dan om de beurt eten halen bij het buffet”, aldus Su. Het restaurant heeft pijlen geplaatst om een looproute aan te geven. Er zij maatregelen genomen om gasten veilig en hygiënisch eten te laten opscheppen. “Iedere gast krijgt bij de ingang eigen vinyl handschoenen die zij kunnen dragen als ze eten gaan halen.”

Of veel bezoekers zijn restaurant meteen weer weten te vinden weet hij nog niet. “Het is even afwachten, ik denk dat sommige mensen het nog wel wat eng vinden om uit eten gaan, maar in de zomer wordt het vast weer druk.”

Lees ook

Dauwtrappen in het Vechtdal

REGIO – Op Hemelvaartsdag is het traditie om voor dag en dauw op te staan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.