Home / / Raadsvragen COVID-19: zwemlessen en terrassen

Raadsvragen COVID-19: zwemlessen en terrassen

DALFSEN – Het CDA legt vragen voor aan de raad over zwemlessen die al dan niet gegeven worden, de openstellingen van de terrassen en de extra vierkante meters die de horeca graag zou willen gebruiken om te kunnen voldoen aan de richtlijnen ten aanzien van COVID-19.

“Door COVID-19 hebben we te maken met diverse beperkende maatregelen, daar kunnen we als CDA-fractie alleen maar achter staan”, zegt Betsy Ramerman, fractievoorzitter van het CDA in Dalfsen. “Toch is het fijn dat steeds meer locaties de deuren weer mogen openen – zij het met beperkende maatregelen – zodat we elkaar weer op gepaste afstand kunnen ontmoeten.” Het CDA vindt bewegen en ontmoeten erg belangrijk omdat het energie en verbondenheid geeft. Daarbij zegt de fractie dat gebleken is dat het voor de jeugd/jongeren belangrijk is om weer een plek te hebben, waar ze kunnen ontmoeten en dat deze groep hier veel behoefte aan heeft. “Het is dan ook goed om te lezen dat onder andere de zwembaden, de scholen en de bibliotheken weer open zijn en dat andere voorzieningen binnenkort openen”, vervolgt fractievoorzitter Ramerman.

Het CDA vraagt zich alleen wel af waarom er geen zwemlessen gegeven worden. Juist nu er veel mensen deze zomer thuis blijven is er toch ruimte om extra zwemles te nemen en een paar keer per week les te krijgen. Wat is de overweging geweest om dit niet te doen? En welke belemmeringen zijn er indien er wel zwemlessen plaatsvinden? Voorts wordt het onderwerp horeca en meer vierkante meters voor de terrassen aangesneden. Hierbij is het CDA benieuwd of de behoefte aan meer ruimte bekend is bij het college, welke acties worden hieromtrent genomen en is dit alles voor 1 juni realiseerbaar?

Lees ook

Stichting ’t Lemels Arfgoed herdenkt de bevrijding

LEMELE – Op 10 april 1945 werden Lemele, Archem en Dalmsholte bevrijd door een eenheid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.