Home / / Politiek verwoord: VVD

Politiek verwoord: VVD

Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze editie is de VVD aan het woord

Graag nemen wij u mee in het reilen en zeilen van lokale politiek bedrijven in coronatijd. Om te beginnen hebben we de situatie meegemaakt dat wegens het aftreden van Ilona Lagas, Robbin Hutten tot de raad is toegetreden. Door corona kon dit alleen op een sobere manier met negen raadsleden en verder zonder publiek, behalve zijn vrouw. We kunnen gerust spreken van een unieke situatie.

Corona, iedereen heeft er mee te maken, of we nou willen of niet. De belangrijkste verandering is wel het digitaal vergaderen. Waar we als lokale volksvertegenwoordigers gewend zijn om iedere maandag op het gemeentehuis bijeen te komen voor fractievergaderingen en inloopspreekuren, is dat nu wel even anders. Inloopspreekuren zijn er voorlopig niet en fractieoverleg vindt plaats via technische snufjes. Alhoewel, recent hebben we fractieoverleg gehad bij iemand thuis en uiteraard werd de 1,5,meter regel in acht genomen. Je komt er dan achter hoe fijn het is elkaar weer even te zien. Raad-en commissievergadering doen we via Microsoft Teams, als iedereen de instructies opvolgt is dit een prima tijdelijk middel.

Qua politieke agenda hebben we recent de jaarstukken ontvangen en daarover technische vragen ingediend. De RES (regionale energie strategie) staat op de agenda. Een zeer belangrijk onderwerp want zoals iedereen weet, het kabinet is vastbesloten om te gaan verduurzamen en daar moeten we allemaal aan mee doen, ook Ommen. Er ligt een opgave, willen we zonnepanelen of windturbines? Misschien wel allebei? Het is dus belangrijk om de juiste keuzes en afwegingen te maken. Input uit de samenleving is uiteraard meer dan welkom. Verder hebben zaken als de stuw in Junne en de werkzaamheden rond de Vechtdalverbindig onze aandacht. Wij zijn als VVD-fractie praktisch ingesteld en gebruiken ons nuchter verstand om juiste keuzes te maken om Ommen gezond en aantrekkelijk te houden voor nu en de toekomst.

Vriendelijke groet,

Richard Smits,

Robbin Hutten

Lees ook

Geen bijval voor ‘ondoordacht’ voorstel van Gemeentebelangen om winkeliers te helpen

DALFSEN – Het lijkt een sympathiek idee: geef winkeliers en horecaondernemers indirecte een financiële tegemoetkoming …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.