Home / / Politiek verwoord: ChristenUnie

Politiek verwoord: ChristenUnie

Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze editie is de ChristenUnie aan het woord

Het maatschappelijke, sociale en politieke leven wordt al enige tijd gedomineerd door het coronavirus en de daaruit voortvloeiende maatregelen. Evenementen zijn afgelast, horeca en kerken zijn gesloten. Voor de ene persoon zijn de dagelijkse cijfers feiten maar voor de ander komt het dichterbij.

Er is leed, soms heel veel leed. Vooral ouderen en zorgafhankelijke mensen worden hard getroffen. Als het niet komt door het virus dan komt het wel door de bezoekbeperkingen die eruit voortkomen. Mensen die gescheiden van elkaar moeten leven of mensen die geen afscheid hebben kunnen nemen van hun dierbaren. Een hele digitale wereld is tot (door)ontwikkeling gekomen. Ook voor de politiek in Ommen is dit een nieuwe werkelijkheid. De informatiebijeenkomsten en de gemeenteraadsvergaderingen worden op digitale wijze vormgegeven.

Onzekere tijden

Hoewel steeds meer versoepelingen van maatregelen in het vooruitzicht liggen is het voor velen nog een onzekere tijd. Terwijl de een zich bijvoorbeeld zorgen maakt om de gezondheid, maakt de ander zich zorgen om zijn financiële positie. We weten niet hoe lang het allemaal gaat duren en wat er misschien nog op ons af gaat komen. Alles wat zo vanzelfsprekend was, blijkt nu ineens niet meer mogelijk of is minder natuurlijk. Niet zomaar meer een bezoekje kunnen brengen, niet zomaar een terrasje pikken of niet zomaar naar de sportschool gaan. We worden teruggeworpen op onszelf, op onze basis.

Met vragen zoals; zit ik op de juiste weg? Besteed ik voldoende aandacht aan wat voor mij echt van waarde is? roept menig leefstijlcoach op om deze tijd te gebruiken voor reflectie en bezinning. Maar komt juist in deze donkere tijd wat echt van waarde is, al niet naar boven?

Handen ineen

Mooie initiatieven van coronahulp Vechtdal, Niet alleen, Samen Overijssel, etc. worden zichtbaar. Ook buren, familie en vrienden kijken meer naar elkaar om. Laat ons ‘noaberschap’ niet meer dan ooit zijn waarde zien? Ook de ondernemers doen creatief een duit in het zakje door Ommen zelfs in deze tijd op de kaart te zetten. Handen worden ineengeslagen. Alleen kunnen we het niet maar gezamenlijk wel! Gezamenlijk blijven we thuis en nemen we onze verantwoordelijkheid voor de (oudere) kwetsbare mede inwoners. Gezamenlijk ondersteunen we de vitale beroepen en de lokale ondernemers.

Zit in dit gezamenlijke, waarin iedereen naar zijn of haar vermogen een bijdrage levert, niet de toegevoegde waarde van onze maatschappij? Juist nu er meer ruimte komt en we weer meer dingen mogen doen, hoop ik dat we tolerant blijven en het gezamenlijke belang blijven dienen. Zullen we dit dan vasthouden voor de toekomst en elkaar tot een hand en een voet zijn?

Praat mee

Ook in politiek Ommen kunnen we de consequenties nog niet overzien. De ChristenUnie vertrouwt erop dat wij gezamenlijk door deze crisis heen kunnen komen en bouwt graag met u aan een waardevolle toekomst in een groen, inspirerend en gastvrij Ommen. Heeft u hier ideeën over of wilt u hierover eens van gedachten wisselen? Stuur gerust een mail en ik ga graag met u in gesprek: Marleen.hemstede@ommen.nl.

Marleen Hemstede is raadslid voor de ChristenUnie

Lees ook

Geen bijval voor ‘ondoordacht’ voorstel van Gemeentebelangen om winkeliers te helpen

DALFSEN – Het lijkt een sympathiek idee: geef winkeliers en horecaondernemers indirecte een financiële tegemoetkoming …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.