Home / Nieuws / Overheid kiest ouderenzorglocatie in Hardenberg uit voor versoepeling bezoekregeling

Overheid kiest ouderenzorglocatie in Hardenberg uit voor versoepeling bezoekregeling

HARDENBERG – De Saxenburgh ouderenzorglocatie Marsch Kruserbrink in Hardenberg is één van de 25 ouderenzorglocaties die het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft aangewezen voor versoepeling van de bezoekregeling. Met ingang van dinsdag 12 mei is bezoek van één familielid aan een bewoner weer mogelijk. Saxenburgh Marsch Kruserbrink bestaat uit drie kleinschalige woonzorgvormen voor ouderen; De Meander  voor mensen met psychogeriatrische aandoeningen, De Bekke en De Overlaat voor mensen met somatische aandoeningen. In totaal gaat het om 44 bewoners.

“Wij zijn ongelooflijk blij voor onze bewoners en hun familie met de eerste versoepeling van de bezoekregeling. Ruim zes weken hebben bewoners geen bezoek kunnen ontvangen. Dat is erg lang en heel zwaar, juist als je al kwetsbaar bent en ook al doet iedereen zijn uiterste best er iets van te maken om deze periode goed door te komen”, aldus Wouter van der Kam, voorzitter van de Raad van Bestuur van Saxenburgh. “Gelukkig zijn er op deze locatie geen besmettingen geweest.”

De versoepeling van het bezoek is aan strikte voorwaarden verbonden. Zo mag slecht één vast familielid op een vastgelegd tijdstip op bezoek komen en moeten alle geldende hygiëne maatregelen streng worden toegepast.

 

Lees ook

Marijn de Vries nieuwe toezichthouder bij RTV Oost

REGIO – De Raad van Toezicht van RTV Oost heeft Marijn de Vries (42j) per …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.