OVC ’21 blijft een zondagclub, maar het etalageteam speelt een dag eerder

OMMEN – Voetbalvereniging OVC ’21 stevent af op de honderd jaar. De klassieke club hoopt 19 april 2021 dat heuglijke feit te vieren. Als zondagclub, willen de als woordvoerders optredende bestuursleden Ronnie Huizing en Jos Legebeke benadrukken, hoewel het standaardteam volgend seizoen met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid uitkomt op zaterdag.

Dat behoeft enige uitleg. “Rond half maart ontvingen wij als bestuur een brief van de eerste spelersselectie”, diept Legebeke uit zijn grijze massa. “Daarin gaf het merendeel aan volgend seizoen niet op zondag te willen voetballen, maar liever op zaterdag. Enkele jongens gaven zelfs aan anders te zullen stoppen. Dan moet je wat als bestuur. Dit signaal konden we niet negeren. Dus ga je in gesprek. Ons voorstel om in ieder geval nog een seizoen op zondag te voetballen en de honderd vol te maken werd niet enthousiast ontvangen. De selectie was niet om te praten. We besloten een poll te houden onder de leden van 18 jaar en ouder. Dat was lastig in deze tijd, vanwege het coronavirus en alle beperkende restricties. Dat onderzoek maakte veel duidelijk. Nee, cijfers geven we niet.”

De verslaggever probeert hierop een visje uit te gooien en de opmerking of het meer dan 65 procent betrof die bereid was over te stappen wordt gesteld, dat het ruim genoeg was om het bestuur te overtuigen. Het was echt een overgroot gedeelte dat de overstap wil maken. Het stelt veel oudere leden teleur, dat begrijp ik volkomen”, stelt Legebeke. “Ook wij hadden dat graag anders gezien. Net als veel oudere leden, maar de jeugd heeft toch minder met historie en is pragmatischer ingesteld. Overigens blijven we een zondagclub. Het eerste elftal speelt weliswaar op zaterdag, maar er zijn meer teams en die blijven uitkomen in de zondagcompetitie.”

Bij OVC ’21 moest alles in sneltreinvaart geregeld worden. Omdat het bestuur vindt dat het dienstbaar moet naar zijn leden en ook moet luisteren naar de wensen van de spelende leden, was snelheid van handelen vereist. Een club die wil overstappen van zondag naar zaterdag moet dit bij de voetbalbond voor 1 mei 2020 aangeven. “Uitstel was niet mogelijk”, verduidelijkt Huizing. “Laat ik voorop stellen dat met het besluit om met het eerste elftal uit te komen op de zaterdag, tegemoet is gekomen aan de wens van de eerste selectie. Een stijlbreuk en best een lastig verhaal, maar we zijn zorgvuldig te werk gegaan en kunnen iedereen recht in de ogen aankijken.

“Er blijven senioren en  veteranen actief op zondag  We hebben er alles aan gedaan om de 100 jaar rond te maken met een eerste team op zondag maar helaas is dit ons niet gelukt.  OVC’21 hoopt komend seizoen een aantal mooie derby’s te spelen welke het blauwe hart van de leden weer in het zelfde enthousiaste ritme laten kloppen. Wij gaan ervoor. Het wachten is op groen licht van de KNVB. Als dat binnen is, komt het eerste elftal van zondagclub OVC ’21 na de zomer uit in de zaterdagcompetitie.”

Zie www.ovc21.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.