Home / / Ook jeugd FC Dalfsen weer aan het trainen

Ook jeugd FC Dalfsen weer aan het trainen

DALFSEN – Zaterdagmorgen 2 mei bezochten circa 85 jeugdleden van de fusieclub Dalfsen sportpark Gerner om weer gezamenlijk te trainen en een balletje te trappen. Twee ‘bewakers’ bij de ingang zagen erop toe dat de çoronaregels werden gehandhaafd en op drie verschillende velden waren een aantal jeugdtrainers in kleine groepjes actief.

Richtlijnen

Het coronavirus heeft een grote impact gehad op de diverse sportverenigingen. Daarom zijn de diverse besturen van sportverenigingen blij dat bekend werd gemaakt dat, na advies van het RIVM de kinderen t/m 12 jaar en de jeugd 13 t/m 18 jaar, onder begeleiding sinds 29 april weer samen mogen trainen in de buitenlucht. Vrijdag 1 mei heeft de KNVB i.s.m. NOC/NSF en ook de gemeente Dalfsen richtlijnen beschikbaar gesteld, om op een verantwoorde wijze te kunnen sporten. De richtlijnen zijn zo goed mogelijk vertaald naar de situatie van FC Dalfsen en de beschikbaarheid en indeling van Sportpark Gerner.

Schema van trainen

De technische commissie heeft passende oefenstof en praktische basisregels samengesteld voor de trainers. De O13 teams vallen onder de leeftijdscategorie t/m 12 jaar, ongeacht of een individuele speler de leeftijd van 13 jaar heeft bereikt. Ook de jongste leden – de Kabouters – zijn weer op de velden zien. Met de begeleiding van FC Dalfsen Puur! zijn aanvullende afspraken gemaakt. Zij hervatten op woensdag 13 mei hun activiteiten. Nadat de eigen teams weer zijn opgestart, wordt onderzocht hoe ook de andere basisschoolleerlingen weer bij het sporten kunnen worden betrokken. Hierbij wordt eerst overlegd met scholen en de buurtsportcoaches. Indien mogelijk en beheersbaar, zal dit met ingang van maandag 18 mei plaatsvinden. Meer informatie volgt op de website.

Clubhuis/kantine gesloten

Het clubhuis van ASC’62 en de kantine van S.V. Dalfsen, evenals de kleedkamers en overige ruimten blijven gesloten. “Douchen moet thuis gebeuren en ouders en of andere belangstellenden worden niet toegelaten bij de trainingen”, benadrukt het bestuur. Sportpark Gerner mag overigens alleen gebruikt worden voor activiteiten onder verantwoordelijkheid van sportverenigingen en/of buurtsportcoaches. Dus het vrij spelen/voetballen op het sportpark is nog steeds niet toegestaan.

Met de opgestelde tijdschema’s, de aangepaste trainingen en aanvullende maatregelen op het Sportpark, denkt het bestuur van de fusieclub op verantwoorde wijze invulling te geven aan de versoepeling van de coronamaatregelen en de behoefte van de jeugdleden om juist nu lekker te sporten. Hierbij gelden overigens wel de algemene regels ten aanzien van corona. Als een jeugdspeler of trainer niet fit is of thuis te maken heeft met een mogelijke coronabesmetting, dan blijft men thuis. Voor het overige zal iedere trainingsavond (ma t/m vr en zaterdag) een aanspreekpunt vanuit de vereniging aanwezig zijn op het sportpark. Voor vragen en/of opmerkingen kan gemaild worden naar info@fcdalfsen.nl.

Indien de situatie er om vraagt zal er nieuwe informatie beschikbaar komen via de websites en/of mail.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.