Home / Nieuws / Onderduikershol De Wolfskuil in Ommen blijft nog even

Onderduikershol De Wolfskuil in Ommen blijft nog even

OMMEN – Het gereconstrueerde onderduikershol in de bossen van de Wolfskuil is nog tot eind september te bezichtigen. Het lag oorspronkelijk in de bedoeling om het onderduikerhol in april en mei van dit jaar onderdeel te laten zijn van enkele activiteiten in het kader van 75 jaar vrijheid. Echter, die konden vanwege de coronacrisis geen doorgang vinden.

De Wolfskuil Groepsaccommodaties wil als eigenaar van de bossen graag meewerken om het onderduikershol voorlopig toch nog even intact te houden, zodat iedereen die dat wil een kijkje kan nemen. Waar in de Tweede Wereldoorlog geallieerde piloten verborgen werden is opnieuw een onderduikershol gereconstrueerd. Aan het begin van het bospaadje en bij het onderduikershol zijn panelen geplaatst met informatie wat hier in 1940-1945 heeft afgespeeld. Ook is er een verwijzing naar de Ommer verzetshelden Jan Seigers en Jan Houtman die hier actief waren.

App 75 jaar bevrijding Ommen

Behalve bezoek door scholen was het ook de bedoeling geweest voor iedereen om een toneelspel bij het geconstrueerde onderduikershol op te voeren. Deze plannen zijn nog niet helemaal van tafel. In hoeverre het onderduikershol klassikaal bezocht kan worden is afhankelijk van de corona-voorschriften, maar zeker niet voor 1 september.

Het onderduikershol is bovendien opgenomen in de ’75 jaar vrijheid-route’ van de Stichting Ommen 75 jaar vrijheid. Deze app is gratis te downladen en voert de deelnemers langs verschillende plekken waar in de oorlog belangrijke gebeurtenis hebben plaatsgevonden. Het onderduikershol in de Wolfskuil is te vinden via een van de zijpaden van de Wolfskuil, juist waar de geasfalteerde weg overgaat in een zandweg.

 

Lees ook

Sports4you breidt aanbod uit: wekelijkse ‘oldskool’ gymlesactiviteiten

Volwassenen van 20 tot 50 jaar gaan terug in de tijd met sporten uit de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.