Home / / Ommen doet wat terug: koop lekker lokaal!
.

Ommen doet wat terug: koop lekker lokaal!

OMMEN – Om ondernemers en winkeliers een steuntje in de rug te geven tijdens (en in de nasleep van) de coronacrisis, starten vijf betrokken Ommenaren op woensdag 6 mei de actie ‘Ommen doe(t) wat terug!’ Het idee erachter: veel inwoners van Ommen – van jong tot oud – zijn actief bij uiteenlopende verenigingen en stichtingen. Deze kunnen niet bestaan zonder de financiële bijdragen van hun sponsoren. Nu is het de uitgelezen mogelijkheid om iets terug te doen door juist (weer) bij hen inkopen te doen.

“De huidige coronacrisis heeft grote invloed op ons allemaal”, zo laten de initiatiefnemers weten. “Veel ondernemers en winkeliers worden hard geraakt. Daarom doen wij een oproep aan alle verenigingen en stichtingen uit de gemeente Ommen én haar inwoners, om weer zoveel mogelijk lokaal inkopen te doen. Het eventueel wegvallen van sponsoren kan immers grote gevolgen hebben voor een vereniging of stichting.”

#kooplekkerlokaal

Het doel is de krachten te bundelen en als gemeente Ommen gezamenlijk uit te stralen dat er aan de sponsoren wordt gedacht en ze worden gesteund. Om de actie kenbaar te maken en extra kracht bij te zetten wordt een (social) media-offensief opgezet met de hashtag #kooplekkerlokaal en worden spandoeken ophangen langs de invalswegen van Ommen. Daarnaast wordt een website gelanceerd en zullen de komende maanden verschillende initiatieven opgestart worden, zowel door de (sport)verenigingen zelf als door het initiatief ‘Ommen doe(t) wat terug!’

Inmiddels hebben ruim 50 verenigingen, stichtingen en plaatselijke belangen uit Ommen zich aangesloten en steunen de actie waar mogelijk. Ook de gemeente en de provincie onderschrijven de actie reeds op diverse manieren.

Lees ook

Stichting ’t Lemels Arfgoed herdenkt de bevrijding

LEMELE – Op 10 april 1945 werden Lemele, Archem en Dalmsholte bevrijd door een eenheid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.