Home / Nieuws / Jan Spijkers neemt afscheid van Vechtdal College Ommen

Jan Spijkers neemt afscheid van Vechtdal College Ommen

OMMEN – Het was donderdag de laatste officiële werkdag van Jan Spijkers op het Vechtdal College in Ommen. Maar een afscheidsborrel met collega’s zat er vanwege de coronamaatregelen niet in. Dus werd het een schoolpleinfeestje op anderhalve meter afstand. Zo’n 100 docenten waren present om van Jan Spijkers met zijn vrouw Geeske officieel afscheid te nemen en ze het allerbeste te wensen voor de toekomst.

Foto: Mooie woorden en cadeaus voor de afscheidnemende Jan Spijkers en zijn vrouw Geeske Spijkers

Spijkers (66) stopt met werken omdat hij de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt en vindt dat nu het moment aangebroken is om een punt achter zijn schoolcarrière te zetten. “Jan van de administratie, een begrip in school”, zo werd de afscheidnemende Spijkers getypeerd. Wanneer het over de financiën van de school ging dan was Jan Spijkers volgens schooldirecteur Cor Vosselman de “harde externe schijf. Hij wist alles”.

Meer dan 44 jaar was Spijkers aan de school verbonden en leverde een belangrijke bijdrage aan de administratieve ondersteuning van het onderwijs. “We laten Jan natuurlijk niet met stilte vertrekken. We zijn hem veel dank verschuldigd voor zijn tomeloze inzet al die jaren. Jan is altijd in voor een feestje, daarom vieren we later als het kan nog een echt feestje”, aldus Vosselman.

Spijkers begon in 1976 als schooladministrateur toen de school nog “Stadsmars” heette. Hij maakte verschillende verbouwingen mee, die uiteindelijk resulteerden in een geheel nieuw schoolgebouw in 2015. Bij de bouw destijds had Spijkers bedongen dat er een mooie personeelskamer met een terras zou komen en die kwam er.  Als waardering voor zijn inzet en zijn 40-jarig jubileum toen werd de naam van het plein op het dakterras van de personeelsruimte vereeuwigd in “Jan Spijkersplein. Minister van Financiën vanaf 1976”.

 

Lees ook

Uit Hei en Dennen

Wat is/was het warm hè. Wij hebben op twee locaties airco apparaten hangen, daar is …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.