Informatie van Groepspraktijk Huisartsen Dalfsen

DALFSEN – Bijgaand leest u een brief van de Groepspraktijk Huisartsen Dalfsen, gericht aan de patiënten. De brief gaat in op onder meer de zorg, openingstijden en de (aangepaste) dienstverlening.

Aan de patiënten van de Groepspraktijk Huisartsen Dalfsen,

In verband met het coronavirus is onze zorgverlening sinds 16 maart jl. aangepast. Dit kan nog wel enige tijd duren. Wij willen de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegengaan en tegelijkertijd doen wij ons best om onze patiënten goede zorg te bieden.

Onze praktijk is geopend, maar alleen toegankelijk voor patiënten die telefonisch een afspraak hebben gemaakt en waarvoor beoordeling op de praktijk noodzakelijk is. Patiënten met klachten die kunnen wijzen op besmetting met het coronavirus, worden ontvangen en onderzocht in een speciale afgescheiden onderzoekskamer. Indien nodig worden mensen thuis bezocht in beschermende kleding.

Patiënten met andere klachten kunnen ook bellen naar onze praktijk. Wij willen benadrukken dat de huisartspraktijk nog altijd de aangewezen plek is voor alle noodzakelijke gewone zorg. Voorlopig zal onze dienstverlening nog wel aangepast zijn: meer consulten via de telefoon en minder spreekuur in de praktijk.
Onze assistentes staan u zoals altijd graag te woord. Zo nodig wordt u teruggebeld door uw huisarts, wordt er een afspraak gemaakt voor een beoordeling in de praktijk of er zal soms een visite thuis worden afgesproken.

Als blijkt dat u in de praktijk moet komen, dan zorgt de huisarts dat dit zo veilig mogelijk kan. De huisarts draagt beschermende kleding en zal er zoveel mogelijk voor zorgen dat contact met andere patiënten wordt vermeden. Ook bij een visite thuis zal de huisarts beschermende maatregelen nemen om besmetting te voorkomen.

Patiënten met diabetes of hart- en vaatziekten worden zoveel mogelijk telefonisch geholpen door onze praktijkverpleegkundigen somatiek. Patiënten met psychische klachten die in zorg zijn bij onze twee praktijkverpleegkundigen GGZ, worden ook zoveel mogelijk telefonisch te woord gestaan. Soms wordt er gecommuniceerd middels een beeldverbinding en soms kan er een consult op de praktijk worden afgesproken.

Het bloed prikken in ons laboratorium is voorlopig nog niet mogelijk. In overleg met uw huisarts kan er bloed worden geprikt in het Diagnosepunt in Zwolle of bij u thuis, indien u niet in staat bent naar Zwolle te gaan.
Wij hopen de komende weken onze dienstverlening iets te kunnen gaan uitbreiden. Dit zal in overleg gaan met de omliggende ziekenhuizen en afhankelijk zijn van de adviezen van de overheid. Mogelijk zullen wij dan meer spreekuren in de praktijk gaan doen. Hierbij zal 1.5 meter afstand houden en het beperken van het aantal patiënten in onze wachtruimte van groot belang zijn.

Namens al onze medewerkers willen wij u hartelijk bedanken voor uw steun en begrip in de afgelopen tijd. In het bijzonder danken wij de bedrijven en anderen uit de Dalfser gemeenschap die ons voorzien hebben van allerlei persoonlijke beschermingsmiddelen zoals mondkapjes, brillen en overalls.

Wij wensen iedereen veel sterkte en willen benadrukken dat de maatregelen en adviezen van de overheid nog steeds van groot belang zijn: houd tenminste 1.5 meter afstand van elkaar en volg de adviezen van het RIVM!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.