Hulp voor Overijsselse ontmoetingscentra

ZWOLLE – Provincie Overijssel, gemeenten en de Overijsselse Vereniging van Krachtige Kernen (OVKK) gaan samenwerken aan de praktische ondersteuning van de ontmoetingscentra zoals dorpshuizen, kulturhusen en wijkcentra. Deze plaatsen waar inwoners normaal gesproken samenkomen zijn door de coronacrisis gesloten.

Doordat activiteiten stil liggen, blijven de dorpshuizen, kulturhusen en wijkcentra leeg. Hierdoor komen veel van deze ontmoetingscentra in de problemen. Tegelijkertijd moeten ze maatregelen nemen om te functioneren in de 1,5 meter-samenleving en zijn er volgens de provincie kansen te benutten. “De scholen die weer opengaan of zorginstellingen hebben juist behoefte aan meer vierkante meters. Hier kan slim samengewerkt worden.”

Tijdens een digitaal overleg tussen de provincie en gemeenten hebben de partijen samen uitgesproken dat de ontmoetingscentra belangrijke plekken zijn in de dorpen en steden van Overijssel. Gedeputeerde Roy de Witte: “Daarom investeren we als provincie in experts die via het OVKK deze ontmoetingscentra in Overijssel een helpende hand kunnen bieden en de weg weten naar oplossingen.”

Dorpshuizen, kulturhusen en wijkcentra kunnen bij het OVKK terecht voor praktische hulp. Bijvoorbeeld hoe er handen en voeten gegeven kan worden aan de 1,5 metersamenleving of hoe ruimte beschikbaar kan worden gesteld aan onderwijs- of zorginstellingen. De OVKK vangt alle vragen op en zorgt dat de vraag terechtkomt op de juiste plek. Ontmoetingscentra die hulp willen, kunnen contact opnemen via info@ovkk.nl of bellen naar 06 57 44 87 53.

De OVKK organiseerde begin april al een digitale bijeenkomst voor vertegenwoordigers van de dorpshuizen en die werd volgens de vereniging goed bezocht. “Het werd duidelijk dat er veel vragen leven. Aan dit geluid wordt nu gehoor gegeven door een centraal aanspreekpunt op te zetten.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.