Home / / Het Boek van de Week

Het Boek van de Week

Recept voor geluk’ van Saskia M.N. Oudshoorn

Liv Veerman is patissier. Na haar opleiding is ze niet in een bakkerij gaan werken maar in een hotelkeuken. Daar maakt ze alle desserts, gebak en bruidstaarten. Ook al heeft ze daar aardige collega’s, de houding van haar leidinggevende bederft het werkplezier dagelijks. Sinds een halfjaar woont ze samen met Onno. De relatie is stilletjes aan ontstaan. Hij is de beste vriend van de vriend van haar beste vriendin. Omdat ze veel met elkaar optrokken, ging het ongemerkt die kant van samenwonen op. Maar ze hebben te weinig gemeen om een goed koppel te worden.

Stroomversnelling

Het leven van Liv komt in een stroomversnelling als ze een oud leeg winkelpand in de binnenstad ziet. Het was ooit een bakkerij, dat blijkt uit het gevelopschrift, Liv is gelijk verliefd. In dit pand zou ze haar droom van een eigen winkel en tearoom kunnen verwezenlijken. Maar Onno ziet het helemaal niet zitten, hij wil er geen tijd, geld en energie in steken. Toch zet Liv, met het hart in de keel, door. Ze neemt contact op met de eigenaar, kan het pand voor een redelijke prijs huren en gelukkig is er een bovenwoning waar ze terecht kan mocht Onno zijn verzet vol houden.

Verzet

Liv begint vol goede moed en krijgt al snel hulp van de mensen om haar heen. Alleen Onno blijft zich verzetten, hoe kan ze hem overhalen toch mee te doen. En wil ze dat eigenlijk nog wel? Wil ze zich door hem laten koeioneren? Zal Onno gelijk krijgen en moet ze haar project stoppen? Of gooit ze haar hoofd in de nek en zet ze hem aan de dijk? Liv worstelt met haar gevoelens, de strijd tussen het hoofd en het hart weerhoudt er haar echter niet van door te zetten met de winkel.

Feel good

‘Recept voor geluk’ is een echte feel good roman. Romantisch, ontluikende liefdes, een schijnbaar schier onhaalbaar project, hulp van vrienden en uiteindelijk eind goed al goed. Het is heel prettig geschreven in een puur Nederlandse setting. Oudshoorn won met dit boek de KoboTalent schrijfwedstrijd.

Lees ook

Stichting ’t Lemels Arfgoed herdenkt de bevrijding

LEMELE – Op 10 april 1945 werden Lemele, Archem en Dalmsholte bevrijd door een eenheid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.