Ervaren krachten zwaaien af bij eerste elftal SV Dalfsen

DALFSEN – Drie spelers nemen afscheid bij het eerste elftal van SV Dalfsen. Sjoerd Klarenbeek, Fernandez Pruik en Frank Schurer zijn volgend seizoen geen onderdeel meer van het vlaggenschip van de eersteklasser. Het drietal speelde lange tijd in het eerste elftal van de roodgelen. Allemaal waren ze onderdeel van de ploeg die zich omhoog werkte van de vijfde klasse naar de eerste klasse. Hoogtepunten waren de kampioenschappen van 2017, 2018 en 2019.

Sjoerd Klarenbeek (32) debuteerde in oktober 2005 in het eerste elftal. Hij ontwikkelde zich snel tot dragende kracht en nam in 2012 de aanvoerdersband over van Frans Mosterman. Als captain hield hij drie jaar op rij de kampioensschaal omhoog. In 2019 passeerde Sjoerd de grens van 100 competitiedoelpunten in Dalfsen 1, een bijzondere prestatie, aangezien hij toch vooral op het middenveld en in de achterhoede speelde. De teller eindigt uiteindelijk op 106 treffers.

Voor Fernandez Pruik (32) is het de derde keer dat hij afzwaait bij het eerste elftal. De vorige twee keer kwam hij snel terug, maar dat zal dit keer naar eigen zeggen niet gebeuren. Fernandez debuteerde in februari 2006 in het eerste elftal. Als rechts- of linksback stoomde hij jarenlang over de vleugels, was hij een lastige tegenstander voor vele buitenspelers en pikte hij in totaal veertien keer zelf een doelpuntje mee.

Frank Schurer (34) debuteerde in februari 2005 in het eerste elftal en was daarmee de langst dienende speler uit de succesvolle selectie, die zich opwerkte naar de eerste klasse. Hij kon uit de voeten als back en als controleur op het middenveld. In de titelraces was hij met zijn tomeloze inzet onmisbaar en niet voor niets speelde hij in de kampioenswedstrijden van 2017, 2018 en 2019 mee. Frank maakte in competitieverband twee doelpunten.

Laatste wedstrijd

Door het abrupte einde van de voetbalcompetities speelde Frank Schurer zijn laatste wedstrijd op 6 maart tegen Noordster (5-1 winst). Fernandez Pruik kwam op 16 februari tegen Roden (3-3) voor het laatst in actie en voor Sjoerd Klarenbeek betekende het duel met VKW (0-3) op 2 februari zijn laatste optreden. SV Dalfsen zal op een later moment aandacht besteden aan het afscheid van deze drie spelers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.