Home / / Dwars Schoen en Sportmode in de coronacrisis

Dwars Schoen en Sportmode in de coronacrisis

‘Gezondheid boven alles’ 

DALFSEN- Je hebt nèt je hele nieuwe collectie binnen. Het voorjaar begint. En dan barst de coronacrisis los. Het wordt stil in de winkel op het moment dat het heel druk zou moeten zijn. En niemand weet hoe het verder zal gaan. Blijf thuis, zegt de premier. Hoe ga je dan met je winkel verder? De ondernemers van Dwars Schoen en Sportmode vertellen hun verhaal.

“We hadden veel vernieuwd in de collectie”, vertelt Alice Dwars. ”En dan barst de crisis los. In plaats van gezellige drukte is het stil in de winkel. Drie weken lang kwamen er maar twee of drie mensen per dag. Wat doe je dan?” Voor Alice en haar broer Ard stond één ding als een paal boven water. Gezondheid gaat boven alles. Gelukkig bleek dat in de ruime winkel goed te organiseren. ”De RIVM normen volgen we op de voet. Zodat onze klanten zich veilig voelen.”

Voor Ard en Alice zijn de coronazorgen in hun privésituatie ook heel herkenbaar. Hun 91-jarige vader Jan woont in verzorgingscentrum Rosengaerde. Net als vele anderen, kunnen ze niet op bezoek. “Dat is verdrietig”, zegt Ard. “Je maakt je zorgen hoe het zal gaan, je wilt zo graag weer echt bij opa op bezoek, al doet Rosengaerde enorm veel om elkaar toch op allerlei manieren te kunnen zien of te spreken.”

Mensen kopen lokaal

Vooral in de eerste drie weken was het wennen voor Dalfsen. “Onze burgemeester Erica van Lente kwam langs, om te informeren hoe het ging”, herinnert Alice zich. ”De Dalfser bevolking luistert goed, zei ze, want er kwam geen mens in het dorp.” Ze kan er nu wel om lachen. ”Want gelukkig durven mensen nu weer te komen. Ze weten dat het verantwoord is. Het RIVM en de ministers vertellen ook dat je naar de winkels kunt gaan. En met het lentezonnetje willen mensen toch ook weer leuke schoenen.” Wat ze ook merken is dat veel mensen lokaal willen kopen. Er komen nieuwe klanten. Men wil de winkels in het dorp ondersteunen. “En dat is echt een belangrijk steuntje in de rug”, zegt Alice.

“We krijgen complimenten dat klanten heel ontspannen schoenen kunnen kopen. Ze zijn verrast. Ook als het om kinderen of ouderen gaat. En dat is fijn om te horen. Dat geeft energie om de schouders eronder te blijven zetten”, vindt Alice. “We doen ook veel samen met de verschillende schoenenmerken.”

Actie voor zorgmedewerkers

Een voorbeeld is de actie van Xsensible, direct aan het begin van de coronacrisis. Xsensible maakt modieuze en tegelijk comfortabele schoenen, waar je de hele dag op kunt lopen. Ze worden veel gekocht door mensen in de zorg. Mensen konden op Facebook aangeven welke zorgmedewerker een paar van die schoenen had verdiend. Daar kwamen veel reacties op. Eind maart werd de winnares bekend gemaakt. Ze kwam de schoenen in de winkel halen. “Het was iemand die werkt op de intensive care van Isala. Ze kreeg heel veel stemmen. Echt super dat we op die manier de mensen in de zorg een steuntje in de rug konden geven”, geeft Ard aan. “Daar kwamen enorm veel positieve reacties op.”

Tegelijk is de website van de winkel helemaal actueel. Mensen kunnen thuis de collectie bekijken of contact opnemen om te bestellen. “We willen een leuke winkel, in een mooi dorp zijn. We zijn daarom heel blij dat onze klanten weer komen en dat ze zo complimenteus zijn.”

Lees ook

Stichting ’t Lemels Arfgoed herdenkt de bevrijding

LEMELE – Op 10 april 1945 werden Lemele, Archem en Dalmsholte bevrijd door een eenheid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.