Home / / Doe mee aan de Week van de Amateurkunst 2020

Doe mee aan de Week van de Amateurkunst 2020

‘Anders dan Anders’

DALFSEN – In Nederland zijn maar liefst zeven miljoen mensen actief in het beoefenen van de amateurkunst. Ook in de gemeente Dalfsen beleven jong en oud hier veel plezier aan.
In de Week van de Amateurkunst (WAK) wordt aan de beoefenaars van diverse kunstvormen een ruim podium geboden. In de gemeente Dalfsen organiseert de WAK-werkgroep deze week van 12 september tot en met 19 september.

Vanaf woensdag 6 mei kunnen individuele amateurkunstenaars en amateurkunstverenigingen in de gemeente Dalfsen zich aanmelden voor de Week van de Amateurkunst (WAK). In deze week hebben inwoners de kans om zichzelf als amateurkunstenaar of amateurkunstvereniging te presenteren aan anderen. Met optredens, concerten, exposities, lezingen, workshops of door op een andere manier naar buiten te treden. Laat aan anderen zien hoe leuk het is om aan amateurkunst te doen! Onderdelen van het Dalfser DNA-traject worden ook ingevoegd.

Nieuwe opzet

De situatie rondom het coronavirus zorgt ervoor dat de opzet van deze unieke week (de achtste editie) gaat veranderen. Daarom is er ook gekozen voor een ander thema: ‘Anders dan Anders’. Waarom? Omdat het op een andere manier wordt georganiseerd, maar nog steeds met hetzelfde enthousiasme vanuit de werkgroep.

De werkgroep is genoodzaakt om het programma conform de richtlijnen van het RIVM aan te passen. Dit betekent dat de organisatie momenteel druk bezig is om de kunstbeoefenaars een goed en degelijk podium te bieden, zonder dat daarbij de gezondheid van iemand in het gedrang komt. Door gebruik te maken van nieuwe media ziet de werkgroep kans om op deze wijze een breed publiek te bereiken. Naast kleine activiteiten en diverse online activiteiten wordt ook conform de dan geldende RIVM-maatregelen gekeken of het in die week mogelijk is om kleinschalige publieksactiviteiten te organiseren. Voor alle activiteiten die georganiseerd worden, streeft de organisatie ernaar om de sociale en medische veiligheid van iedereen te respecteren. De organisatie houdt de situatie rondom het coronavirus nauwlettend in de gaten. Zodat de activiteiten conform de dan geldende wettelijke regelgeving kunnen plaatsvinden.

Aanmelden WAK-activiteit

Meedoen aan de WAK? Dat kan! Dit jaar kunnen individuele amateurkunstenaars en amateurkunstverenigingen zich aanmelden voor één van onderstaande categorieën:

* Activiteiten in de openbare ruimte (bijvoorbeeld in een theaterzaal en/of toneelruimte enz.) met een beperkt aantal bezoekers (dit is afhankelijk van de RIVM-maatregelen die dan gelden).
* Kleinschalige activiteiten, waarbij een beperkt aantal personen (bijvoorbeeld 5 personen) aanwezig is.
* Online activiteiten voor een groot en breed publiek.

Aanmelden kan via het inschrijfformulier op de website www.wakdalfsen.nl. Het aanmelden van activiteiten kan tot 31 juli 2020. Eind augustus wordt het programma van de WAK geplaatst op de vernieuwde website.

Wilt u wel meedoen, maar weet u niet hoe u invulling kunt geven aan een activiteit? Neem dan contact op via wakdalfsen@gmail.com.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.wakdalfsen.nl of blijf op de hoogte van het laatste nieuws via facebook.com/WAKDalfsen en Instagram @wakdalfsen. Voor vragen kunt u mailen naar wakdalfsen@gmail.com.
___________________________________________________________________________

Lees ook

Geen bijval voor ‘ondoordacht’ voorstel van Gemeentebelangen om winkeliers te helpen

DALFSEN – Het lijkt een sympathiek idee: geef winkeliers en horecaondernemers indirecte een financiële tegemoetkoming …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.