Home / / De Ommer pastores en predikanten bieden luisterend oor

De Ommer pastores en predikanten bieden luisterend oor

OMMEN – De voorgangers van alle kerken in Ommen kwamen op het idee om op vaste momenten om de beurt aanwezig te zijn in de Brigittakerk in Ommen. Samen met een aantal vrijwilligers zijn ze beschikbaar voor een bemoedigend woord of een luisterend oor in deze Coronatijd. Iedereen, onafhankelijk van welk geloof, kan en mag naar binnen. Wie behoefte heeft aan een moment van rust en bezinning kan binnenlopen.

“Als voorgangers van de kerken in Ommen hebben wij een groepsapp en wisselen onze ervaringen met elkaar uit. Vanuit deze gedachtewisseling kwamen we als pastores en predikanten op het idee om op een paar vaste momenten in de week aanwezig te zijn in de Brigittakerk. Er zal telkens een van ons present zijn om iedereen te begroeten. Iedereen is van harte welkom, inwoners van Ommen maar ook bezoekers of toeristen”, legt pastoor André Monninkhof uit.

Op verhaal komen

Nu de sleutel figuurlijk geleidelijk van het slot gaat is toch nog voorzichtigheid geboden. Toch willen de Ommer voorgangers, nadat zij lange tijd geen persoonlijk contact konden hebben, deze mogelijkheid bieden.

“Het is fijn dat je even een ‘ommetje’ kunt maken, de benen kunt strekken en een frisse neus kunt halen. Het kan ook goed voelen als je onderweg even een kerk kunt binnenlopen. Een moment om even stil te worden, rustig rond te kijken en alle indrukken op je te laten inwerken. Wil je even op verhaal kunnen komen en een luisterend oor vinden of even een kaarsje aansteken dan kan dat in Ommen”, vult de pastoor aan.

Dat deze behoefte leeft, hebben de Ommer kerken de afgelopen weken ondervonden. Daarom zal vanaf dinsdag 2 juni aanstaande, de Brigittakerk aan de Nering Bögelstraat 1a op dinsdagmorgen en op donderdagmorgen van 10.00 uur tot 12.00 uur geopend zijn. Dan is er altijd een voorganger aanwezig.
“Uiteraard zullen we ons daarbij wel aan de regels houden en gepaste afstand houden, we houden hygiëne hoog in het vaandel en er kunnen niet te veel mensen tegelijk binnen zijn. Maar dat moeten we samen kunnen redden”, aldus de pastoor.

Tekst/Foto: Gina van Elburg

Lees ook

Geen bijval voor ‘ondoordacht’ voorstel van Gemeentebelangen om winkeliers te helpen

DALFSEN – Het lijkt een sympathiek idee: geef winkeliers en horecaondernemers indirecte een financiële tegemoetkoming …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.