Home / Nieuws / Dalfser Vechtzomp terug in de haven

Dalfser Vechtzomp terug in de haven

DALFSEN – Een aantal schippers hebben, geassisteerd door een klein wendbaar motorbootje, de Dalfser Vechtzomp vanuit de winterstalling in Zwolle weer naar Dalfsen gevaren. Voorzichtig en zorgvuldig werd de boot met botenhuis de stuw bij de Vechterweerd ingevaren. Rond 14.00 kwam de boot binnen in de nieuw aangelegde insteekhaven.

Stichtingsvoorzitter Henk Nap bedankte iedereen die heeft meegewerkt aan de verhuisklus. Door de welwillendheid van de gemeente Dalfsen, de bijdrage en het meedenken van het waterschap en de aanpak van Foreco en Pekkeriet is een nieuwe insteekhaven nabij de Vecht aangelegd. Dit is de nieuwe plek voor de boot geworden.

Voorlopig kan er nog niet gevaren worden. De stichting volgt de voorschriften van het RIVM.

 

 

 

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.