Home / / Collecteweek van het Longfonds

Collecteweek van het Longfonds

Geef om onze longen

REGIO – Van 11 t/m 16 mei wordt er online gecollecteerd voor het Longfonds. Met de opbrengst kan doorslaggevend longonderzoek mogelijk worden gemaakt. Diverse vrijwilligers hebben online een collectebus aangemaakt. De gever kan middels What’s App of via de website van het Longfonds, een bijdrage doen.

Corona beneemt ons de adem

Het coronavirus maakt in één klap duidelijk hoe belangrijk je longen voor je leven zijn. Het Longfonds strijdt voor 1,2 miljoen mensen met een longziekte én voor iedereen die blijvende longschade overhoudt aan het coronavirus. Door informatie te verstrekken en een luisterend oor te bieden. En door doorslaggevend onderzoek naar longherstel mogelijk te maken.

Vrij ademen

Babette van Daal is één van de online collectanten. Toen ze 30 jaar was, kreeg ze te horen dat ze ernstig longemfyseem had. Die ziekte beschadigde haar longen zo erg dat er nog maar één redmiddel was: donorlongen. Gelukkig heeft ze die gekregen. Ze kan weer vrij ademen! Voor alle mensen met een longziekte heeft ze een droom: “Ik hoop dat we in de toekomst longweefsel kunnen herstellen. Want vrij ademen gun ik iedereen.”

Steun het onderzoek naar longherstel. Help ook mee en ga naar www.longfonds.nl

Lees ook

Geen bijval voor ‘ondoordacht’ voorstel van Gemeentebelangen om winkeliers te helpen

DALFSEN – Het lijkt een sympathiek idee: geef winkeliers en horecaondernemers indirecte een financiële tegemoetkoming …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.